συναγερμός στην Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεκινήσει αμέσως να γεμίζει τους χώρους αποθήκευσης φυσικού αερίου προκειμένου να προετοιμαστεί για τον επόμενο χειμώνα, εκείνον του 2022-2023, καθώς το μπλοκ των 27 χωρών έχει ήδη εισέλθει σε διαδικασία μείωσης της εξάρτησής του από τους ρωσικούς υδρογοανάνθρακες, αναφέρεται στο προσχέδιο των αποφάσεων των ηγετών που θα συνέλθουν σε νέα Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα.

Άμεσα και κατά προτεραιότητα η λήψη των απαραίτητων μέτρων 

“Η εκ νέου πλήρωση των χώρων αποθήκευσης φυσικού αερίου σε όλο το μήκος και πλάτος της ΕΕ πρέπει να αρχίσει αμέσως.

Τα κράτη – μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συντονίσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να διασφαλίσουν τα κατάλληλα αποθέματα φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα”, αναφέρει το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων εν όψει της Συνόδου της 24ης και 25ης Μαρτίου, του οποίου έλαβε γνώση το πρακτορείο Reuters.

Κοινό μέτωπο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου

Την ίδια ώρα, σάρκα και οστά λαμβάνει την ίδια ώρα το κοινό μέτωπο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου επάνω στα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, την Παρασκευή το πρωί, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, θα συναντηθούν στη Ρώμη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης, στις συζητήσεις των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς νοσεί από κοροναϊό.

Ο συντονισμός στα θέμα της ενέργειας 

Στόχος των τεσσάρων πρωθυπουργών είναι ο συντονισμός στα θέματα της ενέργειας, πριν την επόμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr