Αυξάνονται διαρκώς σε διαδικτυακά φόρουμ και σελίδες τεχνικής υποστήριξης οι αναφορές κατόχων κινητών τηλεφώνων Pixel, τα οποία σχεδιάζονται και παράγονται από την ίδια την Google, ότι οι συσκευές τους γίνονται «τούβλα», δηλαδή, ξαφνικά σταματούν να λειτουργούν και οι χρήστες είναι αδύνατον να τα επαναφέρουν σε λειτουργική κατάσταση.

Μεγάλο πρόβλημα με τις συσκευές

Σύμφωνα με εξειδικευμένα ΜΜΕ, το φαινόμενο αυτό αφορά μέχρι στιγμής συσκευές τύπου Pixel 3 και Pixel 3 XL, που είχαν κυκλοφορήσει το 2018. Οι αναφορές των απελπισμένων χρηστών σημείωνουν ότι τα τηλέφωνα ξαφνικά μπαίνουν σε “κατάσταση κατεβάσματος εκτάκτου ανάγκης” (Emergency Download mode), η οποία δεν τους επιτρέπει ούτε να εγκαταστήσουν νέο υλικολογισμικό ούτε να αποκτήσουν πρόσβαση στο bootloader (το πρόγραμμα που μόλις ανοίγει η συσκευή, “φορτώνει” το λειτουργικό).

Για την ώρα δεν έχει βρεθεί ο λόγος για το πρόβλημα, αν και κάποια ΜΜΕ εκτιμούν ότι πρόκειται για ζήτημα κάποιου εξαρτήματος, όπως συνέβαινε παλιότερα με κάποιες συσκευές της LG οι οποίες έμπαιναν σε κατάσταση bootloop (δεν φόρτωνε το λειτουργικό πρόγραμμα). Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κάποιες σαφείς ενδείξεις που να παραπέμπουν σε πρόβλημα εξαρτήματος, ενώ η Google δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα σε ερωτήματα για το θέμα ή πώς θα αντιμετωπιστεί.

Μπελάς για τους χρήστες

Το πρόβλημα για τους χρήστες είναι ότι πλέον τα Pixel 3 και Pixel 3 XL είναι εκτός εγγύησης ή κοντά στο να την χάσουν, όπερ σημαίνει ότι οι χρήστες τους ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσουν από την τσέπη τους για πιθανές επιδιορθώσεις. Το καλό είναι ότι όταν είχαν παρατηρηθεί προβλήματα σε κάποια Pixel 4, η Google είχε επεκτείνει την εγγύηση, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να κάνει το ίδιο και για τα Pixel 3 και Pixel 3 XL, δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στους χρήστες.

Οι συσκευές Pixel αποτελούν το “καμάρι” της Google, καθώς από το 2016 και εντεύθεν -οπότε και παρουσιάστηκαν τα πρώτα μοντέλα- χρησιμοποιούνται από την εταιρεία ως συσκευές-“ναυαρχίδες”, που περιλαμβάνουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, έχουν ακριβά υλικά και ποιότητα κατασκευής και θεωρούνται κορυφαία μοντέλα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr