Την πρώτη τους συνάντηση, μετά τον περασμένο Ιούλιο, είχαν στο περιθώριο της σχετικής συνόδου του ΝΑΤΟ οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, στη σκιά της επιδεινούμενης -με υπαιτιότητα της Άγκυρας- σχέσης των δύο χώρών.

Συζήτηση 40 λεπτών

Οι κ.κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκαν για περίπου 40 λεπτά, φαίνεται ότι συνομίλησαν στα αγγλικά (που σημαίνει ότι δεν χάθηκε χρόνος για διερμηνεία) και, αν και ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνάντησης, φαίνεται ότι εντάσσεται κι αυτή στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών, λόγω της διαρκώς αυξανόμενης επιθετικότητας της Τουρκίας, τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής.

Ο «ουδέτερος» Στόλτενμπεργκ

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο και τόνισε τη σημασία της συνοχής και της ενότητας της Συμμαχίας ειδικά στη νοτιοανατολική της πτέρυγα. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρότι έγινε αναλυτική κουβέντα και το ραντεβού υπερέβη την προγραμματισμένη του διάρκεια, ο Νορβηγός πολιτικός παρέμεινε πιστός στην γραμμή της ουδετερότητας που έχει υιοθετήσει από την αρχή της έντασης.

Συνάντηση με Όστιν

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας συναντήθηκε και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, ο οποίος και είπε ότι με τον κ. Παναγιωτόπουλο «συζητήσαμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας», σε μια φάση που οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Αθήνας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους εδώ και πολλά χρόνια και που η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας θεωρείται κάτι παραπάνω από αρμονική και εξαιρετικά παραγωγική και για τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr