Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Telekom, Tim Höttges.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης για τη διαρκή επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια των ανακοινώσεων του Δεκεμβρίου για την πραγματοποίηση επενδύσεων άνω των 3 δισ. ευρώ από τον ΟΤΕ σε βάθος πενταετίας (2022-2027). Πρόκειται για τις  μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει από ιδιωτική εταιρεία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών οι οποίες θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Εκτός όμως από την επέκταση του δικτύου Fiber To The Home ο ΟΤΕ είχε ανακοινώσει και μια άλλη πρωτοβουλία, η οποία έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της διείσδυσης των υψηλών ταχυτήτων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αλλά και σηματοδοτεί την “αρχή του τέλους” των συνδέσεων ADSL, που προσφέρουν ταχύτητες “έως 24 Mbps”.

Ειδικότερα ο ΟΤΕ θα αναβαθμίσει, χωρίς επιπλέον κόστος, τις ταχύτητες του σταθερού internet που έχουν σήμερα οι συνδρομητές Cosmote στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Για να προχωρήσει η αναβάθμιση θα πρέπει να εξασφαλιστεί η έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με άλλους παρόχους να εκφράζουν ενστάσεις σχετικά με τις αλλαγές που θα φέρει η αναβάθμιση στην χονδρική αγορά.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, στη συνάντηση συμμετείχαν o Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Από την πλευρά της εταιρείας έλαβαν επίσης μέρος, η επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Dominique Leroy και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Πηγή: economico.gr