Συνάντηση Μητσοτάκη Μενέντεζ στο τέλος Αυγούστου

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της παντοδύναμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο τέλος Αυγούστου, στην Αθήνα ή την Κρήτη.

Ο ισχυρός Αμερικανός παράγων αναμένεται να συζητήσει με τον κ. Μητσοτάκη τα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες και την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Αυγανιστάν και τον επαναπροσδιορισμό της στάσης των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στην επιδίωξη Ερντογάν να διαμορφώσει στα Κατεχόμενα μια επικίνδυνη “επιθετική” κατάσταση όχι μόνο για την κύπρο αλλά κυρίως για το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Μενέντεζ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική γιατί:

  • Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας θεωρείται από τους πλέον σισχυρούς αξιωματούχους των ΗΠΑ σήμερα, με διακομματική επιρροή στο Κογκρέσο
  • Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει υποστηρίξει εμπράκτως τις Ελληνικές και Κυπριακές θέσεις, απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας
  •  Έχει επίσης, από τη θέση του, τεθεί επικεφαλής ένός ρεύματος στις Αμερικανικές δομές εξουσίας που επιδιώκει αυστηρές κυρώσεις στην Άγκυρα τόσο για την στάση της αναφορικά με τους S 400, όσο και για την αναθεωρητική στρατηγική της στη λεκάνη της Μασογείου – αλλά και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς Ερντογάν.
  • Εργάζεται αόκνως για την έμπρακτη αναγνώριση από την Αμερικανική Διοίκηση της ισχυρής διμερούς σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ, την ενίσχυση της υποστήριξης του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και την ενίσχυση της   πολύπλευρης συνεργασίας της  της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ,  και των ΗΠΑ. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr