Μπάιντεν Ελλάδα

Σοκ και προβληματισμό έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, μόνο λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, η αποκάλυψη ότι οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη νεαρού ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Δημοκρατικό υποψήφιο, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το FBI θεωρεί ότι ένας 19χρονος από τη Βόρεια Καρολίνα, ο Αλεξάντερ Χίλελ Τράισμαν, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο για παράνομη οπλοκατοχή, φέρεται να σχεδίαζε και τη δολοφονία του Μπάιντεν.

Όπλα, memes και περίεργες κινήσεις

Από στοιχεία που οι διωκτικές αρχές ανέσυραν από τον υπολογιστή του 19χρονου -πέραν του ότι στοιχειοθετείται και η κατηγορία περί παιδικής πορνογραφίας-, ο Τράισμαν είχε δημοσιεύσει μιμίδιο σχετικά με την πρόθεσή του να σκοτώσει τον Μπάιντεν, ενώ είχε μεταβεί μια φορά και σε εστιατόριο κοντά στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ έχοντας μόλις αγοράσει τουφέκι στο Νιου Χάμσαϊρ.

Οι διωκτικές αρχές συνδέουν τον Τράισμαν με νεοναζιστικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, ενώ πριν τη σύλληψή του οι αστυνομικές αρχές είχαν εντοπίσει σε όχημά του έξι όπλα, βιβλία σχετικά με την κατασκευή βομβών και αυτοσχέδιων όπλων, αλλά και εικόνες με σβάστικες και αεροπλάνα που πέφτουν πάνω σε κτίρια.

Κατά τη σύλληψη του 19χρονου άνδρα εντοπίστηκαν δύο ακόμη όπλα, ενώ σε έρευνες στον υπολογιστή του εντοπίστηκε εκτεταμένη έρευνα στο ίντερνετ σχετικά με τη διεύθυνση του Τζο Μπάιντεν, τους πολιτειακούς κανόνες περί χρήσης όπλων και για διόπτρες νυχτερινής όρασης.

Πηγή: economico.gr