Κοινό «μέτωπο» σε τομείς τεχνολογικής αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα και το blockchain, συγκροτούν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Deloitte Alexander Competence Center (DACC), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο ίδρυσης Κέντρου Αριστείας. Οι δύο φορείς υπέγραψαν δήλωση πρόθεσης συνεργασίας, αρχικής διάρκειας τεσσάρων ετών, για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών, που στόχος είναι να ενισχύσουν σημαντικά την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή τους, το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων θα αφορά στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων κατάρτισης και συνεδρίων σε θέματα καινοτομίας, έρευνας, επιχειρηματικότητας και σε περιοχές υψηλής τεχνολογίας όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Αλληλεπίδραση μεταξύ Ανθρώπου και Υπολογιστή, η Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα, το Blockchain κ.α. Ακόμη, θα αφορά στη συμμετοχή των δύο φορέων σε διαγωνισμούς ερευνητικών έργων, σε τομείς που άπτονται των ενδιαφερόντων και των δύο, όπως η κυβερνοασφάλεια, ο αυτοματισμός ρομποτικών διεργασιών, η Τεχνητή Νοημοσύνη κ.α., καθώς και στη διερεύνηση ίδρυσης Κέντρου Αριστείας. Το Μνημόνιο Πρόθεσης Συνεργασίας υπέγραψαν από την πλευρά του ΕΚΕΤΑ ο πρόεδρός του, Δημήτρης Τζοβάρας και εκμέρους της Deloitte, ο επικεφαλής του DACC, Βασίλης Καφάτος.

«To EKETA και το Deloitte Alexander Competence Center είναι δύο φορείς, που εκπροσωπούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία με σκοπό την προαγωγή της οικονομίας της γνώσης στη χώρα και δίνουν έμφαση στην εκπαίδευση και απασχόληση ταλαντούχων επιστημόνων συμβάλλοντας έτσι στην ανάσχεση του brain drain. Σε μια περίοδο, κατά την οποία η πόλη της Θεσσαλονίκης επιδεικνύει αξιοσημείωτη αναπτυξιακή δυναμική, είναι χαρά για εμάς στο ΕΚΕΤΑ, να ενισχύουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη δυναμική με συνεργασίες, όπως η παρούσα» δήλωσε ο κ. Τζοβάρας.

«Είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι για την προοπτική της συνεργασίας μας με το ΕΚΕΤΑ, που αποσκοπεί στην προώθηση της έρευνας, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με τις επιχειρήσεις και η επένδυση στο ταλέντο των αποφοίτων και στην κατάρτιση σε νέες δεξιότητες είναι βασικοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της Θεσσαλονίκης και της χώρας», σχολίασε ο κ. Καφάτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr