Σύνοδο κορυφής για την ειρήνη με οικοδεσπότη τον ΟΗΕ προγραμματίζει η Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε χθες βράδι ότι η κυβέρνησή του στοχεύει να προγραμματίσει μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αναφέρει το Associated Press.

Ο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ουκρανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει τον πόλεμο το 2023, προσθέτοντας ότι η διπλωματία παίζει πάντα σημαντικό ρόλο.

«Κάθε πόλεμος τελειώνει με διπλωματικό τρόπο»

«Κάθε πόλεμος τελειώνει με διπλωματικό τρόπο», λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
«Κάθε πόλεμος τελειώνει με διπλωματικό τρόπο. Κάθε πόλεμος τελειώνει ως αποτέλεσμα των ενεργειών που γίνονται στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θα μπορούσαν να είναι ο καλύτερος χώρος για τη διεξαγωγή αυτής της συνόδου κορυφής, γιατί δεν πρόκειται για χάρη σε μια συγκεκριμένη χώρα. Αυτό έχει να κάνει πραγματικά με τη συμμετοχή όλων», είπε, επίσης, ο Κουλέμπα.

Ο Κουλέμπα πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες θα μπορούσαν να είναι ο πιθανός μεσολαβητής για τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός μεσολαβητής και αποτελεσματικός διαπραγματευτής, και το σημαντικότερο, άνθρωπος αρχής και ακεραιότητας. Θα χαιρετούσαμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή του», είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr