ΝΑΤΟ Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ συμφώνησε για περαιτέρω ενίσχυση της Ουκρανίας τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, κ. Γενς Στόλτεμπεργκ.

Όπως ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ η Ρωσία θα υποστεί ακόμη βαρύτερες κυρώσεις ενώ θα υπάρξει εξοπλισμός προστασίας από χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα. Παράλληλα προανήγγειλε πως στο στρατιωτικό σκέλος θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη κατά 40.000 στρατιώτες ενώ ο στόλος του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται και θα κάνει γυμνάσια στη Μεσόγειο.

Ακόμα βαρύτατες κυρώσεις στη Ρωσία 

Όπως ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ η Ρωσία θα υποστεί ακόμη βαρύτερες κυρώσεις ενώ θα υπάρξει εξοπλισμός προστασίας από χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα. Παράλληλα προανήγγειλε πως στο στρατιωτικό σκέλος θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη κατά 40.000 στρατιώτες ενώ ο στόλος του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται και θα κάνει γυμνάσια στη Μεσόγειο.

Ο λαός της Ουκρανίας μάχεται γενναία και τους στηρίζουμε. Ο πρόεδρος Ζελένσκι μας απηύθυνε μήνυμα και μας ευχαρίστησε για τη στήριξη ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια.

Η εισβολή του Πούτιν άλλαξε το περιβάλλον ασφάλειας για μας και το ΝΑΤΟ πρέπει να βρει μακροπρόθεσμες απαντήσεις.

Σημαντική ενίσχυση του ΝΑΤΟ σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία και Ουγγαρία

Σήμερα οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να παράσχουν περισσότερη στήριξη. ΟΙ ηγέτες συμφώνησαν σε τέσσερις νέες ομάδες μάχης, έχουμε λοιπόν πλέον οκτώ συνολικά από τη Βαλτική μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν πάνω από 100.000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Θα έχουμε ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων στο ανατολικό κέρας μας, στην ξηρά θα υπάρχουν ουσιαστικά περισσότερες δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας σε υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας, στον αέρα θα αναπτύξουμε περισσότερα αεροσκάφη και αντιαεροπορικές και αντιπυραυλικές συστοιχίες και στη θάλασσα περισσότερα πολεμικά σκάφη, ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων και υποβρύχια σε ετοιμότητα σε μόνιμη βάση.

Περισσότερη στήριξη στην Ουκρανία

Και εκτός από περισσότερες στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία – ανέφερε χαρακτηριστικά τα αντιαρματικά όπλα – η άμυνα στον κυβερνοχώρο ενισχύεται επίσης και το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει επίσης την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια σε πυρηνικά και βιολογικά όπλα με ειδικό εξοπλισμό ραδιοβιοχημικού πολέμου, συσκευές ανίχνευσης.

Οι σύμμαχοι συμφώνησαν να ενισχύσουμε κι άλλους εταίρους που απειλούνται από τη Ρωσία, όπως τη Γεωργία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Το ΝΑΤΟ καλεί την Κίνα να μη στηρίξει οικονομικά και στρατιωτικά τη Ρωσία

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η Κίνα θα πρέπει να αξιοποιήσει τη «σημαντική της επιρροή» στη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Παράλληλα όλοι οι σύμμαχοι κάλεσαν την Κίνα να μην παράσχει στρατιωτική ή οικονομική στήριξη στη Ρωσία, αλλά να ασκήσει την επιρροή της για άμεση ειρηνική επίλυση της κρίσης», τόνισε.

«Αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς η αλληλεγγύη μεταξύ βόρειας Αμερικής και Ευρώπης είναι πολύ σημαντική».

Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει για να σταματήσει τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία

Σύμφωνα με αξιωματούχους και διπλωμάτες που παρακολουθούν τις συνομιλίες οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφάσισαν να εκδώσουν μια δήλωση εκφράζοντας ανεπιφύλακτη υποστήριξη στην Ουκρανία και απαιτώντας από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να τερματίσει την εισβολή που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα — αλλά η πιο ισχυρή στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο δεν θα παρέμβει άμεσα για να σταματήσει τη ρωσική επιθετικότητα.

Η άρνηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να παρέμβουν έχει απογοητεύσει την κυβέρνηση του Βολόντιμιρ Ζελένσκι , η οποία έχει προειδοποιήσει τους δυτικούς ηγέτες ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει αν δεν τον σταματήσουν.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι εάν ο Πούτιν κατακτήσει τη χώρα τους, οι χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, θα είναι οι επόμενες στη λίστα στόχων του Πούτιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr