Μητσοτάκης Σύνοδος

«Κοινή πεποίθηση πως η αντιμετώπιση μίας τέτοιας πρόκλησης απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή απάντηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενεργειακή κρίση κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων των πρωθυπουργών των τεσσάρων χωρών του ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας), προειδοποιώντας παράλληλα ότι ενδέχεται να αναζωπυρώσει φαινόμενα λαϊκισμού.

Στήριξη τουλάχιστον ως το τέλος του πολέμου

«Απαιτούνται δράσεις που θα προφυλάσσουν τις κοινωνίες μας τουλάχιστον ως το τέλος του πολέμου. Καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση», υπογράμμισε και στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν πως οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνο εθνικές. «Η ευθύνη των πολιτικών είναι να παρεμβαίνουν στην αγορά όταν χρειάζεται», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό «πρέπει να υπάρξουν εναρμονισμένες ευρωπαϊκές απαντήσεις στην κερδοσκοπία» και οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, άμεσα, ώστε να επανέλθει η ισορροπία στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού ρεύματος.

Επανέλαβε τις προτάσεις του για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου στην οικονομία, να δοθεί έμφαση στις διασυνδέσεις και στο LNG και στην εξοικονόμηση ενέργειας και τόνισε πως με την τετραμερή συνάντηση έγινε σημαντικό βήμα για την προσπάθεια αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και τις ανακόλουθες ανατιμήσεις στον τομέα αυτό.

Η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης 

Ο ίδιος τόνισε πως η ενεργειακή κρίση μπορεί να ξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην Ευρώπη» και υπογράμμισε την ανάγκη αποτροπής του.

Τέλος εξέφρασε τον δημόσιο αποτροπιασμό του για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και κυρίως στην Μαριούπολη και γνωστοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο που καταστράφηκε πρόσφατα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr