Συνθήκες εξαθλίωσης στην Τουρκία, μαλλά ο Ερντογάν, το χαβά του

Συνθήκες εξαθλίωσης επικρατούν στην Τουρκία, με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές για ένα καρβέλι ψωμί.§§

Σύμφωνα με πληροφορίες (Σκάϊ), εδώ και αρκετό καιρό τρεις δήμοι, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας προσφέρουν το λεγόμενο «φθηνό» ψωμί, στη μισή τιμή σε σχέση με αυτό που πωλείται στους φούρνους και τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί πάνω από 40% τον Νοέμβριο και 65% από τον Φεβρουάριο του 2021, οι τιμές των τροφίμων έχουν εκτοξευθεί πάνω από 50%-60% -αυτός είναι και ο ανεπίσημος πληθωρισμός της χώρας- ενώ ο βασικός μισθός είναι μόλις 200 λίρες.

Παράλληλα, όσοι άκουσαν τις προτροπές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από δύο χρόνια που έλεγε να πουλήσουν το συνάλλαγμά τους και να αγοράσουν τουρκικές λίρες, έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους.

Ο κόσμος πεινάει και ο Ερντογάν τον χαβά του

Την ίδια ώρα που ο κόσμος στην Τουρκία πεινάει, ο Ερντογάν προσπαθεί, όπως κάνει παγίως, να στρέψει την κοινή γνώμη σε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά ταλανίζει τη χώρα και δεν είναι άλλο από την κατάρρευση της οικονομίας.

Η πάγια θέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος από τις μουσουλμανικές χώρες έρχεται σε μία περίοδο περιδίνησης της τουρκικής οικονομίας, και ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να στρέψει την προσοχή αλλού.

Η αναγνώριση του ψευδοκράτους 

Ο Ερντογάν προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις και να προωθήσει τις θέσεις της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο από το Τουρκμενιστάν κάλεσε όλες τις φίλες χώρες να βγάλουν από την απομόνωση το ψευδοκράτος από τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η Ελλάδα συνεχίζει το διπλωματικό της μαραθώνιο και ενισχύει τις συμμαχίες της

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφτεί την Αίγυπτο που θα έχει επαφές τόσο με τον πατριάρχη Αλεξάνδρειας όσο και με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσώτης θα μεταβεί στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr