Μετωπικές συγκρούσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο. του ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπικές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είναι απολύτως ενδεικτικές του πόσο ανηφορικός και δύσβατος είναι ο δρόμος για το 3ο Συνέδριο.

Επίδικο και πάλι το θέμα της διεύρυνσης 

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, όπως σημειώνουν τα στελέχη, όμως επίδικο και πάλι ήταν το θέμα της διεύρυνσης. Σε σχέση με την επικαιρότητα έγινε διευρυμένη συζήτηση και για την υποχρεωτικότητα.

Η κόντρα Τσακαλώτου – Παππά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ξεκίνησε όταν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, αναλύοντας τη θετική οπτική των δημοσκοπήσεων, ανέφερε πως σε όλες τις μετρήσεις η Ν.Δ. καταγράφει μια φθορά και παράλληλα αποτυπώνεται μια μικρή αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είσαι ο μόνος που βλέπεις βελτίωση

«Είσαι ο μόνος που βλέπεις βελτίωση», φέρεται –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– να του απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτιμώντας πως τα πράγματα δεν πάνε όπως θα περίμεναν.

Η συζήτηση «ζωντάνεψε» για άλλη μια φορά ανάμεσα στους δύο. «Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν πηγαίναμε πιο γρήγορα τη διεύρυνση», ανταπάντησε ο κ. Παππάς.

Αντίθετος στη λοξή ματιά προς το κέντρο ο Φίλης 

Αντίθετος στην τακτική του κόμματος που «λοξοκοιτάει» προς το Κέντρο εμφανίστηκε και ο Νίκος Φίλης.

Τα άρθρα, άλλωστε, του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά στην «Εφ.Συν» δείχνουν τη μεγάλη απόσταση που έχουν να διανύσουν οι δύο πόλοι.

«Το “Κέντρο”, εξαιτίας της κοινωνικής πόλωσης και της κατάρρευσης των μεσαίων στρωμάτων, συνιστά πλέον έναν τόπο κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά άγονο», έγραψε ο Νίκος Φίλης.

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «συντελείται μια διεύρυνση η οποία είναι αμφίπλευρη πολιτικά και πολύπλευρη κοινωνικά».

Ο Παύλος Πολάκης

Οι τελευταίες του παρεμβάσεις στα social media, που χαρακτηρίστηκαν αντιεμβολιαστικές από την πλειονότητα, αλλά κυρίως η ένταση που προκάλεσε στη Βουλή παρουσία του πρωθυπουργού,  είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Νίκου Μπίστη (μέσω κειμένου, καθώς δεν ήταν παρών) και του Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Και οι δύο, τοποθετήθηκαν στη γραμμή πως για άλλη μια φορά ο βουλευτής Χανίων προκαλεί ρωγμές στο προφίλ του Αλέξη Τσίπρα.

Ριζική βελτίωση της συλλογικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεκατέσσερα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης που ανήκουν στην «Ομπρέλα» –ανάμεσά τους ο Δ. Παπαδημούλης, ο Ν. Αθανασίου, ο Τ. Μηταφίδης– χτυπούν και αυτοί με κείμενο «καμπανάκι» στον Αλέξη Τσίπρα.

Ζητούν, μεταξύ άλλων, ριζική βελτίωση της συλλογικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, λένε «όχι στα παρωχημένα αρχηγικά κόμματα» και προτάσσουν την ανάγκη προοδευτικής πλειοψηφίας.

Για την υποχρεωτικότητα

Δέκα στελέχη πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ της υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό στην ίδια συνεδρίαση. Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης, Θ. Θεοχαρόπουλος, Ν. Μπίστης, Σπ. Δανέλλης, Γ. Μπαλάφας, Δ. Χατζησωκράτης, Φ. Κουβέλης, Π. Παναγιώτου και Ν. Θεοδωρακοπούλου έβαλαν ένα πλαίσιο πως μακριά από πρόστιμα – αναστολές εργασίας και στηρίζοντας θετικά κίνητρα ή περιορισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκρυσταλλώσει τη θέση του.

Σε αυτή τη γραμμή είχε τοποθετηθεί και η Ολγα Γεροβασίλη στο προηγούμενο Π.Σ. «Να μας καταλαβαίνει ο κόσμος» τόνισε στέλεχος μέσα στην κλειστή συνεδρίαση, συμπληρώνοντας πως «όταν μιλάμε για υποχρεωτικότητα στα σώματα ασφαλείας πρέπει να καταθέτουμε και συγκεκριμένες προτάσεις».

Η άλλη οπτική ήταν πως η θέση του κόμματος έως τώρα είναι ισορροπημένη και πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής, με δεδομένη και τη μετάλλαξη Ομικρον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr