Οι επόμενες εκλογές κρίνουν την εδραίωση της κανονικότητας

Οι υποψηφιότητες της  για τη θέση του Προέδρου, έχουν «κλειδώσει» στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Παύλος Πολάκης θα διαμορφώσουν τους συσχετισμούς με τις τελικές αποφάσεις που θα πάρουν.

Οι “Προεδρικοί” της «Κίνησης Μελών» παραμένουν διχασμένοι σε αρκετά ζητήματα. Τόσο για το θέμα της εκλογής του προέδρου όσο και για το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την εκλογή της ηγεσίας και των υποψηφιοτήτων.

Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης, Αλέκος Φλαμπουράρης είναι σε διαφορετική γραμμή από τον Νίκο Παππά και συνεπώς η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, νέες προτάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα τέθηκαν σήμερα από τον Παύλο Πολάκη, που πρότεινε τη μετατόπιση των διαδικασιών για το Νοέμβριο και από το Νίκο Παππά προκειμένου να πάρουν μικρή παράταση.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως «ούτε τον Ιούλιο θα μπορούσε να γίνει εκλογή προέδρου, ούτε να περιμένουμε 3-4 μήνες και η κοινωνία να μας περιμένει. Άρα συμφωνώ με την άποψη να γίνει αρχές Σεπτέμβρη η εκλογή προέδρου».

Τη γραμμή της «Ομπρέλας» ακολουθεί και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος με ανάρτησή του ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την οδυνηρή ήττα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να μείνει για έξι μήνες χωρίς πρόεδρο. Για να ασκήσουμε αποτελεσματικά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαιτείται σοβαρότητα και ευθύνη. Να βάλουμε όλες κι όλοι το “εμείς” πάνω από τα διάφορα “εγώ”».

  • Στο θέμα της ηγεσίας αναφέρθηκε ο Στέλιος Κούλογλου στο OPEN: «το βασικό κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι η προϊστορία και οι ικανότητες κυβερνητικής διαχείρισης» και συμπλήρωσε πως «είμαι υπέρ του μοντέλου της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενός άντρα και μιας γυναίκας».
  • Συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ και εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε ο Διονύσης Τεμπονέρας, με πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλειοψηφία πάντως φέρεται να παραμένει στην εισήγηση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας για διεξαγωγή διαρκούς Συνεδρίου στα τέλη Αυγούστου και εκλογές στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου. «Το κόμμα δεν πρέπει να μείνει ακέφαλο», τονίζουν οι υποστηρικτές της πρότασης και υπενθυμίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο είχε επισημάνει πως «οφείλουμε να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή».

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα και η ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου Τύπου από τον Στέργιο Καλπάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr