Πολάκης ΣΥΡΙΖΑ

Το ερώτημα εντός και πέριξ της Κουμουνδούρου δεν είναι ποιος είναι ο στόχος του Παύλου Πολάκη. Το ερώτημα είναι εάν ο Πολάκης έχει και υπηρετεί απλώς προσωπική πολιτική ατζέντα ή εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να «πολακοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως το θέτει χαρακτηριστικά παλαιό, και μη προεδρικό, στέλεχος.

Αυτή την φορά το νέο εσωκομματικό σίριαλ Πολάκη ξεκίνησε στην Βουλή και στην συζήτηση για την προανακριτική για τον Νίκο Παππά – εκεί, όπου ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την Ν.Δ παράταξη των “μαυραγοριτών και δοσιλόγων” και αποφάνθηκε ότι όσοι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι… απόγονοι του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη.

Η αντίδραση Μπίστη, Κούλογλου και Φίλη

Η ομιλία του μπορεί να ενθουσίασε τον οπαδικό κομματικό πυρήνα, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με εκείνους στον ΣΥΡΙΖΑ που είτε ζητούν δομική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, είτε βλέπουν ως μόνη πολιτική προοπτική το άνοιγμα στην κεντροαριστερά και το κέντρο.

Ο Νίκος Μπίστης – εκ της «Γέφυρας» προερχόμενος και σταθερός υπέρμαχος της κεντροαριστερής διεύρυνσης – αντέδρασε πρώτος: Μίλησε για «φανατικούς που επιδίδονται σε ασκήσεις ρητορικής μίσους”, θύμισε ότι και στην ιστορία της αριστεράς υπάρχουν «μαύρες σελίδες προς αποφυγή» και είπε ότι καλό θα ήταν «να μην μοιράσουμε κομματικά βιβλιάρια στους αγωνιστές του ‘21».

Ο Νίκος Φίλης, μέλος της «Ομπρέλας» και συνοδοιπόρος των «53», αναφέρθηκε σε χαρακτηρισμούς «εκτός πραγματικότητας που δεν βοηθούν σε τίποτα» και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου – συνήθως αποστασιοποιημένος από τις κομματικές τάσεις – είπε ότι «πρέπει να σοβαρευτούμε». «Εάν θέλει», είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει εκλογές, πρέπει να κάνει μια πολιτική που να μην απωθεί του κεντρώους ψηφοφόρους.

Πολάκης: Χαιρετίσματα και χρόνια πολλά…

Και στους τρεις έσπευσε να απαντήσει δεόντως ο Παύλος Πολάκης μεσάνυχτα χθες, μέσω Facebook: «Επειδή όλη τη μερα έτρεχα και μόνο τώρα τα ειδα!!!», έγραψε και πρόσθεσε:

«Προς Φίλη,Κουλογλου,Μπίστη:

Σύντροφοι,ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ;

Χαιρετίσματα και χρόνια πολλά!

ΥΓ.Με τετοιες δηλωσεις από μεριας σας , ούτε εγώ κονταίνω , αλλά προπαντός ούτε εσείς ψηλώνετε .Ασχοληθειτε με το Μητσοτακη και τη συμμορία που ληστεύει τον τόπο και τον λαό . Οι “ευαισθησίες” σας αφορούν ελάχιστα οικοδομικά τετράγωνα …

Καλό ξημέρωμα, έχω χειρουργειο αύριο !».

Κατόπιν αυτών τουλάχιστον στο οικοδομικό τετράγωνο της Κουμουνδούρου η ανάρτηση Πολάκη ερμηνεύθηκε από τους περισσότερους περίπου ως μήνυμα «θα λέω και θα κάνω ό,τι θέλω».

Η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα

Για κάποιους πρόκειται απλώς για τακτική από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας με στόχο την διεύρυνση της απήχησής του στην σκληρή κομματική βάση και το αποτύπωμά της σε προσωπικούς ψήφους και ρόλο στο κόμμα.

Για τους περισσότερους όμως, πια, συμβαίνει κάτι παραπάνω. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντιδράσεις στο νέο κρεσέντο Πολάκη προήλθαν σχεδόν απ’ όλες τις τάσεις, πλην των «σκληρών» προεδρικών. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε πως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έβαλε στην προανακριτική για την υπόθεση Παππά/Καλογρίτσα, ούτε είναι τυχαίο πως ο ίδιος ο Νίκος Παππάς τον υπερασπίστηκε.

Λένε επίσης πως και αυτή την φορά, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε εισηγήσεις να «μαζέψει» τον «αψύ κρητικό». Και αυτή την φορά όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε. Αφήνοντας μετέωρο το ερώτημα ποιός, και πως, κυβερνά τελικά αυτό το κόμμα.

Πηγή: economico.gr