Στέφανος Κασσελάκης και έφη Αχτσι’ογλου σε ωραία ατμόσφαιρα

Mε την ομόφωνη έγκριση των πέντε υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκίνησαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος. Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση.

Επιπλέον εγκρίθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία για την προεδρία του κόμματος.

Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσκομίζοντας τις απαιτούμενες 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως προκειμένου να γίνει δεκτή μια υποψηφιότητα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να στηριχθεί από τουλάχιστον το 10% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα μέλη της ΚΕ που προσέφεραν τη στήριξή τους στον κ. Κασσελάκη, είναι οι:

 1. Τζάκρη Θεοδώρα βουλευτής
 2. Πολάκης Παύλος βουλευτής
 3. Γιώργος Τσίπρας  τ.βουλευτής
 4. Χαρίτου Δημήτρης  τ.βουλευτής
 5. Μπέτυ Σκούφα  τ.βουλευτής
 6. Αυλωνίτου Ελένη  τ.βουλευτής
 7. Ντζιμάνης Γιώργος τ.βουλευτής
 8. Θανάσης Οικονόμου τ.βουλευτής
 9. Κλειώ Αγγουράκη
 10. Γιώργος Αδαμίδης
 11. Ιωάννης Βάθης
 12. Ελένη Γιακουμάκη
 13. Αναστασία Δαούση
 14. Μαρία Καλουδιώτη
 15. Χρύσα Καραγιάννη
 16. Χρυσάνθη Κισκίρα
 17. Σοφία Λάγιου
 18. Αγγελική Λεβέντη
 19. Κατερίνα Λουκάκη
 20. Κορνηλία Μακρή
 21. Κατερίνα Μαλακού
 22. Ρίτσα Μέμτσα
 23. Λάμπρος Μοσκαχλαϊδής-Λαμπρόπουλος
 24. Λεωνίδας Μπεχράκης
 25. Γεωργία Ρανέλα
 26. Αγγελική Σμυρνάκη
 27. Μαύρα Σαραντοπούλου
 28. Αγγελική Ταυλαρίου
 29. Ψιμόπουλος Δημήτρης
 30. Κώστας Ταφλανίδης

Οι εργασίες συνεχίζονται με τις εισαγωγικές ομιλίες της γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, και του αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη, και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των πέντε υποψηφίων, Έφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα, Στέφανου Κασσελάκη.

«Σημείο καμπής»

«Η διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί σημείο καμπής και ώρα ευθύνης για όλους», ανέφερε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, στην έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ενέκρινε τις πέντε υποψηφιότητες και πρόσθεσε: «Το στοίχημα είναι η προσέλευση στις κάλπες. Όλες και όλοι πρέπει να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και είναι δυνατός. Το μήνυμα για μια ενωμένη και ισχυρή Αριστερά για έναν ενωμένο και ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει προοπτική στο μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του».

Στην ομιλία της η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα: «Σήμερα γράφουμε στην πράξη τη νέα σελίδα για το κόμμα και κηρύσσουμε την αρχή της διαδικασίας ανασυγκρότησης. Μίας διαδικασίας ανασυγκρότησης που έχει την στήριξη του εμβληματικού προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, του πρώτου αριστερού πρωθυπουργού της χώρας. Του επικεφαλής μίας κυβέρνησης που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και στήριξε τους κοινωνικά ασθενέστερους. Μίας κυβέρνησης που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη και υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε πρόεδρος ενός μικρού κόμματος της Αριστεράς και έγινε πρόεδρος του μεγαλύτερου αριστερού κόμματος της Ευρώπης».

Σημειώνεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα προσέλθουν στις 10 Σεπτεμβρίου στις κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα προκειμένου να ψηφίσουν για τη νέα ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία έχουν όσοι και όσες είναι ήδη μέλη αλλά και όσοι πολίτες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr