ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Σύγκρουση Κασσελάκη- Πολάκη

Για να παραφράσουμε τον μεγάλο Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο οποίος, σημειωτέον, ειδικεύεται στα ολίγον τι μελοδράματα, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Πόσο στα πρόθυρα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του, ο Παύλος Πολάκης, συγκρούστηκαν «μετωπικά» κατά την έναρξη της συνεδρίασης του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φέρεται να λέει στον βουλευτή Χανίων: «Παύλο αν δεν του αρέσει μπορεί να φύγεις».

Η συνεδρίαση αφορούσε τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου και τη στάση του κόμματος στα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ. Πηγές ωστόσο της Κουμουνδούρου επισήμως διαψεύδουν το περιστατικό. Υπενθυμίζεται πως δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την προηγούμενη κόντρα ανάμεσα στους δύο με αφορμή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αν και τελικά βρέθηκε τρόπος να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή, μια νέα κρίση στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μόνο ήρεμη και ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με ορισμένα στελέχη να διαφωνούν με τη «γραμμή» που υιοθετεί σε διάφορα ζητήματα το κόμμα, αλλά και να υπάρχει κριτική για την ηγετική ομάδα και ορισμένες από τις επιλογές Κασσελάκη. Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι προβληματισμοί αυτοί θα εκφραστούν στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «χαμηλές πτήσεις» του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, η σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και η αδυναμία είσπραξης από τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και μέρους από τη δυσφορία των πολιτών που εκφράζεται σε βάρος της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό, αλλά και έχουν εντείνει τις διαφωνίες μέσα στο κόμμα, καθώς, ως γνωστό, «η φτώχεια φέρνει γκρίνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr