ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι δυνατή η συμβίωση με τον Κασσελάκη δήλωσε η Αχτσιόγλου

Άνοιξε την πόρτα εξόδου η Ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου, αν και δεν έκανε ακόμη το μεγάλο βήμα. Πάντως το μήνυμα ότι η συμβίωση δεν είναι δυνατή με τον Στέφανο Κασσελάκη που έστειλε η Κα Αχτσιόγλου, στη διάρκεια της συνδιάσκεψης των «6+6», τα λέει όλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία, για την οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είχε κινηθεί διαφορετικά μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι δόθηκε χρόνος, μετά την εκλογή Κασσελάκη, αλλά ότι οι επιλογές που ακολουθήθηκαν από τη νέα ηγετική ομάδα ήταν διχαστικές.

  • Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην «Εφ. Συν.» ζητά «ένα νέο “εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης” που να ενισχύει τη μεταξύ μας ενότητα με κανόνες σεβαστούς απ’ όλους και κοινή βούληση για αξιόπιστη δημόσια έκφραση του κόμματος. Ηγούμαι ενός κόμματος πολιτικής ενότητας και άρα δεν με φοβίζει η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων», αναφέρει χαρακτηριστικά προσπαθώντας να αποτρέψει νέες αποχωρήσεις.

Κυρίαρχο το κλίμα φυγής

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Αχτσιόγλου κυριαρχούν οι φωνές αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Πιο εύκολο να ανέβουμε ένα βουνό παρά να παλέψουμε αυτόν τον βούρκο», φέρεται να σχολίασε κατά την τοποθέτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, τασσόμενος υπέρ της φυγής από το κόμμα.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος με τον Νάσο Ηλιόπουλο κινήθηκε στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος τόνισε ότι το βήμα προς τον ενδεχόμενο σχηματισμό κάποιου νέου φορέα πρέπει να είναι στέρεο και να έχει στραμμένο το βλέμμα στην προοπτική η Αριστερά να ξαναγίνει κυβέρνηση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποια προσωπική βεντέτα με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά ότι το ζήτημα είναι πολιτικό.

  • Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, καθώς αναζητείται το κατάλληλο momentum. Σημειώνεται πως την πανελλαδική συνδιάσκεψη παρακολουθούν και πάρα πολλά πρόσωπα εκτός της ομάδας των «6+6», μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Δραγασάκης.

Οι τελικές αποφάσεις θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα του κόμματος. Στην ομάδα «6+6» βρίσκονται πολλά νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πρώην υπουργοί και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>

Πηγή: economico.gr