Η AP Møller-Maersk, η ναυτιλιακή εταιρεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων,  προβλέπει συρρίκνωση του παγκόσμιου εμπορίου καθώς ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η Maersk περιμένει ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων να υποχωρήσει έως και 4% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για όχι πάνω από 2,5%. Πλέον, οι γραμμές containership περνούν μια δύσκολη χρονιά, καθώς οι πελάτες τους μειώνουν τα αποθέματα ο κλάδος προετοιμάζεται για την άφιξη ενός μεγάλου όγκου νέων πλοίων που παραγγέλθηκαν αμεσως μετα την έξοδο απο την πανδημία, σχολιάζουν οι FT.

“Η Maersk συνεχίζει να περιμένει αδύναμη παγκόσμια μακροοικονομική ανάπτυξη δεδομένων των συνεχιζόμενων πιέσεων από τα υψηλότερα επιτόκια και πιθανούς υφεσιακούς κινδύνους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων υποχώρησε κατά 6,1% στο β’ τρίμηνο, με τα ναύλα να συρρικνώνονται κατά 51% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

  • Με πληροφορίες από Financial Times 
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr