Οικονόμου πρωθυπουργό

Τη διενέργεια σύσκεψης το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με την ομάδα διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και την επεξεργασία δράσεων και σεναρίων από την ελληνική πλευρά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου

Για τον εκλογικό νόμο και το ενδεχόμενο αλλαγής του ο κ. Οικονόμου είπε: Αν ο πρωθυπουργός αισθανθεί την ανάγκη να μιλήσει για το θέμα αυτό να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει.

Για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα από ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα Πιτσιόρλα ο κ. Οικονόμου είπε: «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Πρώτον ο κ. Τσίπρας είπε ψέμματα όταν μιλούσε στην Βουλή και είπε ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα.

Οι κ. Πιτσιόρλας και Σαγιάς είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά πρόσωπα. Η προσπάθεια να πει ότι αυτό είναι μια υπόθεση από το παρελθόν όπως φάνηκε από πληροφορίες κι αυτός είναι ένας ισχυρισμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πρέπει να απαντηθεί και κατά πόσο ήταν νόμιμη αυτή η επισύνδεση. Πρέπει να απαντηθούν όλα αυτά από τον κ. Τσίπρα όπως του ζητεί και ο συνεργάτης του».

Για το αν θα ενταχθεί το θέμα Πιτσιόρλα στην Εξεταστική απάντησε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά με θεσμική σοβαρότητα. Εδώ έχουμε μια σοβαρότατη εξέλιξη και είναι αυτονόητο ότι αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν τους βουλευτές και πρέπει ο κ. Τσίπρας να δώσει απαντήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr