Σύστημα bonus θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο

Σύστημα bonus θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο για να προχωρήσουν γρήγορα κρίσιμα projects και υποθέσεις, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Το νέο μοντέλο θα εφαρμοστεί μόνιμα σε κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ σε άλλους τομείς θα είναι προσωρινό.

Η ανταμοιβή  θα υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης, δεν θα συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά του υπαλλήλου και δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου,  ενώ το ποσό αυτό θα υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών. Η ανταμοιβή για τους δικαστικούς υπαλλήλους θα είναι προσωρινή και  μπορεί να καταβάλλεται από την 1η.1.2023 μέχρι την 31.12.2025.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο  του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει:

  • Σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων, που θα συνδέεται με το ετήσιο σχέδιο δράσης των υπουργείων (20 εκατ. ευρώ ανά έτος).
  • Σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων που εμπλέκονται σε έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και στην υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (10 εκατ. ευρώ ανά έτος).
  • Σύστημα κινήτρων για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων (5 εκατ. ευρώ ανα έτος).
  • Προσωρινό σύστημα κίνητρων για τους δικαστικούς υπαλλήλους (11 εκατ ευρώ).
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr