Την άμεση μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών για τις επιχειρήσεις ζητεί με επιστολή της προς τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Συγκεκριμένα, η ΚΕΕΕ με την επιστολή της ζητεί μεταξύ άλλων την ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών, καθώς για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές των επιχειρήσεων οι εμπορικές τράπεζες φέρονται χρεώνουν υπέρμετρα για υπηρεσίες οι οποίες κατά την κρίση της Ένωσης “θα μπορούσαν να παρέχονται άνευ αντιτίμου ή με μικρό/συμβολικό τίμημα”.

Η ΚΕΕΕ θεωρεί, ότι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Ωστόσο, ένα ζήτημα που προβληματίζει ολοένα και συχνότερα τις χιλιάδες επιχειρήσεις-μέλη της ΚΕΕΕ, είναι η επιβάρυνση αρκετών από αυτές τις συναλλαγές με τραπεζικές κρατήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται υπερβολικές, για παράδειγμα κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση τερματικών αποδοχής πληρωμών με τραπεζική κάρτα (POS).

“Ζητάμε να επανεξεταστεί το ύψος των τραπεζικών προμηθειών, ιδιαίτερα να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ, αλλά και να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα” δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr