Την δυσφορία της Αθήνας, αλλά και την αποφασιστικότητά της να απαντά με διεθνείς παρεμβάσεις στις τουρκικές προκλήσεις, εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας στον Τούρκο ομόλογό του, σε σύντομο διάλογο που είχαν.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπως και ο Χουλουσί Ακάρ, βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, προπαρασκευαστική της κρίσιμης -λόγω των πολλών ανοιχτών θεμάτων- Συνόδου Κορυφής της συμμαχίας στα τέλη Ιουνίου.

Δεν μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά

Στο πλαίσιο της λεγόμενης «οικογενειακής φωτογραφίας» της Συνόδου, οι δύο άνδρες είχαν σύντομο διάλογο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε στον Ακάρ ότι δεν μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά με την ίδια πολιτική, δηλαδή, με τις διαρκείς προκλήσεις από πλευράς Άγκυρας.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας να επισημαίνει στον Τούρκο ομόλογό του ότι η Αθήνα είναι παγίως υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Άγκυρα, αλλά να του υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει όσο συνεχίζονται οι υπερπτήσεις, οι παραβιάσεις και η διαρκής ρητορική ένταση.

Δεν εμπλεκόμαστε στην ένταση

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την τουρκική επιθετικότητα του τελευταίου διαστήματος, σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει σκοπό να εμπλακεί ή να ενισχύσει με τον οιοδήποτε τρόπο την ένταση στην περιοχή μας. Οι θέσεις μας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, τις επικοινωνούμε στους συμμάχους και εταίρους μας και στη διεθνή κοινότητα και βλέπουμε με ικανοποίηση την απήχησή τους να διευρύνεται».

Επίσης, τόνισε ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί στη διαδικασία διαλόγου, έχουμε πολλές φορές ξεκαθαρίσει ποια είναι τα ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο διαλόγου, πάντα στο πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Δεν αρνούμαστε ποτέ τον διάλογο. Από την άλλη πλευρά είμαστε ανυποχώρητοι όσον αφορά σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και κυρίως ζητήματα που ξεκαθαρίζει το Διεθνές Δίκαιο και οι συνθήκες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr