Χριστούγεννα μέτρα
People walk through the Burlington Arcade adorned with Christmas decorations, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in London, Britain, November 23, 2020. REUTERS/Henry Nicholls

Καμία αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (10 το βράδυ με 5 τα ξημερώματα) δεν θα υπάρξει στις γιορτές – αντιθέτως, οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι ακόμη πιο αυστηροί, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε ύστατη έκκληση στους πολίτες να διατηρήσουν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όσο πιο περιορισμένα τον κύκλο των επαφών τους για να αποτραπεί νέα έξαρση της πανδημίας, και τόνισε τα τρία μέτρα που πρέπει να τηρηθούν αυστηρά:

  • Τα παιδιά φέτος δεν θα μπορέσουν να βγουν για τα κάλαντα, καθώς δεν προβλέπεται τέτοια μετακίνηση μέσα στις γιορτές.
  • Στο εορταστικό τραπέζι επιτρέπεται να βρεθούν μαζί αυστηρά δύο οικογένειες έως 9 άτομα. Για την μετακίνησή τους θα ισχύει ο κωδικός 6.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει όπως είναι σήμερα, από τις 22:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξαίρεση στο τι συμβαίνει μέχρι τώρα θα υπάρχει μόνο στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

«Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί» σημείωσε.

Πηγή: economico.gr