Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τα ενοποιημένα έσοδα του πρώτου τριμήνου για το 2021, ύψους 18,81 τρισεκατομμυρίων KRW (16,90 δισ. USD). Τα λειτουργικά κέρδη 1,52 τρισεκατομμύρια KRW (1,36 δισ. USD) αποτελούν τα υψηλότερα τριμηνιαία αποτελέσματα στην ιστορία της εταιρείας με το λειτουργικό κέρδος στο 8,1% να σημειώνει ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τα λειτουργικά έσοδα βελτιώθηκαν κατά 27,7% και η κερδοφορία αυξήθηκε κατά 39,1%, αντανακλώντας την πολύ αυξανόμενη ζήτηση για τις οικιακές συσκευές και τα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας της LG, καθώς οι καταναλωτές σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company σημείωσε έσοδα ύψους 6,71 τρισ. KRW (6,03 δισ. USD) για το πρώτο τρίμηνο με αύξηση 23,8% από το προηγούμενο έτος, ενώ τα λειτουργικά κέρδη των 919.90 δισ. KRW (826,39 εκατ. USD) ήταν 22,1% υψηλότερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, η επιχειρηματική μονάδα των οικιακών συσκευών σημείωσε σημαντική άνοδο σε ετήσια βάση στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, καθώς και στην εγχώρια αγορά της Νότιας Κορέας. Η κερδοφορία συνοδεύτηκε από τη σταθερή ανάπτυξη των ισχυρών πωλήσεων premium προϊόντων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η επιχειρηματική μονάδα αναμένεται να συνεχίσει να σημειώνει ανάπτυξη επεκτείνοντας τις πωλήσεις στο εξωτερικό σε νέα προϊόντα.

Η LG Home Entertainment Company παρουσίασε ρεκόρ εσόδων ύψους 4,01 τρισ. KRW (3,60 δισ. USD) για το πρώτο τρίμηνο, με 34,9% αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 23,9% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι στα 403,80 δισεκατομμύρια KRW (362.75 εκατ. USD), ως αποτέλεσμα των ισχυρών πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Τα premium προϊόντα, όπως οι τηλεοράσεις OLED και NanoCell συνέχισαν να έχουν μεγάλη ζήτηση, καθώς το φαινόμενο της πανδημίας συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Για να διατηρήσει αυτήν την επιτυχία το 2021, η LG θα συνεχίσει να βελτιώνει τη σειρά των premium προϊόντων της, να επεκτείνει τις διαδικτυακές πωλήσεις, αλλά και να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους της και τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της.

Η LG Mobile Communications Company κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο πωλήσεις ύψους 998,70 δισεκατομμυρίων KRW (897,18 εκατομμύρια USD), με λειτουργικές απώλειες στα 280,10 δισεκατομμύρια KRW (251,63 εκατ. USD). Οι λειτουργικές απώλειες επιδεινώθηκαν κατά 28% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω της έλλειψης νέων προϊόντων υπό το φως της δημόσιας ανακοίνωσης τον προηγούμενο μήνα σχετικά με την αποχώρηση της εταιρείας από την αγορά των smartphones στα τέλη Ιουλίου. Τα κέρδη και οι ζημίες για τη διακοπή της λειτουργίας θα περιληφθούν στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Η LG Vehicle Component Solutions Company παρουσίασε έσοδα πρώτου τριμήνου, ύψους 1,89 τρισεκατομμυρίων KRW (1,70 δισ. USD), με αύξηση 43,5% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι λειτουργικές απώλειες περιορίστηκαν σε 700 εκατομμύρια KRW (629.000 USD) ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, καθώς και στην αύξηση των εσόδων από νέα έργα στους τομείς του e-Powertrain και του infotainment και της καλύτερης διαχείρισης εξόδων.

Η LG Business Solutions Company πραγματοποίησε το πρώτο τρίμηνο βελτιωμένες  πωλήσεις 1,86 τρισεκατομμυρίων KRW (1,67 δισ. USD), παρουσιάζοντας αύξηση 9,1% από έτος σε έτος και 23,6% υψηλότερη από το προηγούμενο τρίμηνο, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις προϊόντων, όπως οθόνες υπολογιστών και προϊόντα Η/Υ στην εποχή της εξ’ αποστάσεως εργασίας και της ηλεκτρονικής μάθησης. Τα λειτουργικά κέρδη των 134 δισεκατομμυρίων KRW (120,38 εκατ. USD) σημείωσαν μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους λόγω του αυξανόμενου κόστους εξαρτημάτων όπως τα πάνελ LCD και οι ημιαγωγοί.

Τρίμηνο 2021 Διευκρινίσεις επί της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Οι μη ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις της LG Electronics για την τριμηνιαία περίοδο έως και την 31η Μαρτίου, 2021, έχουν συνταχθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ με βάση τη μέση τιμή για κάθε τρίμηνο: 1,113.16 KRW ανά USD.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr