Του Τάκη Θεοδωρικάκου

Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες καλούνται με την ψήφο τους να αποφασίσουν όχι μόνο την επόμενη κυβέρνηση, αλλά το μέλλον της πατρίδας μας.

Απορρίπτουμε τα κάλπικα και ψευδεπίγραφα διλήμματα του χθες «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία» που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που δια του ιδρυτού της Κωνσταντίνου Καραμανλή εδραίωσε στον τόπο μας μια από τις πιο σύγχρονες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Ευρώπης.

Οι αληθινοί δημοκράτες τιμούν την ψήφο των πολιτών και κάνουν πράξη όλα όσα εξήγγειλαν προεκλογικά. Αυτό έχει κάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια και να ζητήσουμε και πάλι την ψήφο τους.

Η δύναμη της δημοκρατίας είναι η συνέπεια και η λογική και όχι ο λαϊκισμός που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι:

 1. Αν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα πάμε πίσω;
 2. Αν θα κατοχυρώσουμε τα κεκτημένα της τετραετίας στην οικονομία απέχοντας μόνο ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα ή θα επιστρέψουμε στην εποχή της οικονομικής εποπτείας και της υποθήκευσης του μέλλοντος των παιδιών μας;
 3. Αν θα συνεχίσουμε την πολιτική μείωσης της φορολογίας ή θα επιστρέψουμε στην εποχή του 2015 – 2019, που η μεσαία τάξη έγινε φορολογικός στόχος της τότε κυβέρνησης;
 4. Αν θέλουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις ή θέλουμε αυξήσεις στη φορολογία και στα ασφάλιστρα;
 5. Αν θα προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές στη λειτουργία του κράτους με στόχο να τον εκσυγχρονισμό του ή θα μείνουμε αγκιστρωμένοι στις παθογένειες του χθες.
 6. Αν θα κρατήσουμε τα σύνορά μας απροσπέλαστα και θα ολοκληρώσουμε τον Φράχτη στον Έβρο ή θα επιστρέψουμε στην εποχή που… η θάλασσα δεν είχε σύνορα και τα χερσαία σύνορα είχαν γίνει «ξέφραγο αμπέλι» με την είσοδο στη χώρα ενός εκατομμυρίου παράνομων μεταναστών
 7. Αν θα έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και θα είμαστε οι πλέον αξιόπιστοι εταίροι της Δύσης ή θα αναλωνόμαστε σε γεωπολιτικές αναζητήσεις που παραπέμπουν στον τρίτο κόσμο, κάνοντας την πατρίδα μας ευάλωτη;
 8. Αν θα στηρίξουμε την πολιτική μας ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα ή θα επιστρέψουμε στη λογική των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, από εμπόρους ναρκωτικών και εγκληματικές συμμορίες;
 9. Αν θα διατηρήσουμε το γόητρο και την αξιοπιστία της Ελλάδας ψηλά ή θα γίνουμε και πάλι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης;
 10. Αν θα συνεχίσουμε στην οικονομική ασφάλεια του ευρώ ή θα διακινδυνεύσουμε την εθνική μας πορεία με τα οράματα της «Δήμητρας» και της παρέας που χρέωσε τους Έλληνες με 100 επί πλέον δισεκατομμύρια.
 11. Αν θέλουμε πολιτική σταθερότητα ή θα επιστρέψουμε σε μια πολιτική πειραμάτων και αβεβαιότητας;
 12. Αν θέλουμε αλήθεια ή ψέματα;

Κι εν τέλει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών συνοψίζεται στο αν θα έχουμε έναν πρωθυπουργό, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κάνει τη φωνή της Ελλάδας πιο ισχυρή σε όλα τα διεθνή foraή έναν άφωνο πρωθυπουργό, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, μονίμως απολογούμενο για τις ανεφάρμοστες κι επικίνδυνες πολιτικές του.

Η απάντηση βρίσκεται στα χέρια των πολιτών και δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία: Η ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ!

Πρόκριμα όμως  για αυτό, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της απλής αναλογικής, είναι να μη λείψει κανείς από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και η υπερψήφιση των δυνάμεων της λογικής και του ρεαλισμού που εκπροσωπεί η ΝΔ, αποτελεί πατριωτικό καθήκον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr