Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά σε όλη την Ευρώπη

Τα σχολεία στην Ευρώπη ανοίγουν κανονικά για δια ζώσης διδασκαλία, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων που αποδίδονται στην Όμικρον.

Στη Γαλλία, τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο τη Δευτέρα, παρά την μεγάλη μετάδοση της «Ο» ανάμεσα σε όλες τις ηλικίες και τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων. Ενδεικτικό είναι ότι την Τρίτη ο κυλιόμενος μέσος όρος 7ημέρου ξεπέρασε τα 180.500 κρούσματα, μακράν το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Στη Γερμανία, τα σχολεία στα περισσότερα κρατίδια είναι επίσης ανοιχτά από την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Αξιωματούχοι μάλιστα σημειώνουν ότι το κλείσιμο των σχολείων είναι το τελευταίο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί.

Στην Ιρλανδία, τα σχολεία ανοίγουν την Πέμπτη παρότι πρόκειται για τη χώρα με τον υψηλότερο ρυθμός μετάδοσης του ιού στην Ευρώπη. Ενδεικτικά, την Τετάρτη το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 52,12%, με περισσότερα από 18.000 διαγνώσεις σε σύνολο περίπου 35.300 τεστ.

Στην Ισπανία, οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία την προσεχή Δευτέρα. Οι αξιωματούχοι από τις 17 περιφέρειες ψήφισαν υπέρ της επιστροφής των μαθητών στην τάξη, σε μια σπάνια επίδειξη ομοφωνίας σε μια χώρα γεμάτη έντονες πολιτικές διαφορές.

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην αναβάλει την προγραμματισμένη επιστροφή των μαθητών στα θρανία τη Δευτέρα ενώ και στην Πορτογαλία τα σχολεία προβλέπεται να ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη Βρετανία, τα σχολεία ξανανοίγουν παρά τη συνεχιζόμενη έκρηξη κρουσμάτων, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην Όμικρον. Στο Λουξεμβούργο  θα ανοίξουν στις 9 Ιανουαρίου. Στην Εσθονία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Μάλτα  την Κύπρο, τη  Κροατία, τη Λιθουανία, τη Σουηδία, τη Τσεχία και τη Ρουμανία οι σχολικές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν-όπως και στη χώρα μας- τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr