Τραμπ Μπάϊντεν

Ρεκόρ συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία αναμένεται να σημειωθεί στις Προεδρικές Εκλογές 2020.

Ήδη 102 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν πριν από την 3η Νοεμβρίου ενώ τα μηνύματα από τις κάλπες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι Πολιτείες – κλειδιά που αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα.

Το τελευταίο μήνυμα Τραμπ πριν κλείσουν οι κάλπες

«Ακούω ότι τα πάμε πολύ καλά στη Φλόριντα και τα πάμε πολύ καλά και στην Αριζόνα. Πάμε απίστευτα καλά στο Τέξας. Νομίζω ότι πάμε καλά παντού. Νομίζω ότι θα έχουμε μια υπέροχη βραδιά. Αισθάνομαι πολύ καλά», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους από την έδρα της προεκλογικής εκστρατείας του στη Βιρτζίνια.

Ο Τραμπ διαμήνυσε στην Αμερική ότι «όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι και η νίκη φέρνει ενότητα».

Από που θα δει τα αποτελέσματα ο Τραμπ

Μετά την τελευταία του παρέμβαση από την έδρα της εκστρατείας του στη Βιρτζίνια, ο Πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να παραμείνει στον Λευκό Οίκο για το υπόλοιπο της ημέρας.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, θα συνεχίσει να λαμβάνει τακτικά ενημερώσεις σχετικά με την πορεία των αποτελεσμάτων σε απευθείας σύνδεση με την «αίθουσα πολέμου» που έχει στηθεί στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Στο τελευταίο του μήνυμα, ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε την ιδέα πρόωρης κήρυξης νίκης στις αμερικανικές εκλογές, λέγοντας ότι θα κηρύξει νίκη «μόνο όταν υπάρξει νίκη».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος καταφέρεται εδώ και μήνες εναντίον της επιστολικής ψήφου, καθώς διατείνεται ότι θα διευκολύνει τη νοθεία στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης προσπάθειας των Δημοκρατικών να του «κλέψουν» τη νίκη στις σημερινές προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη» πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που κατ’ αυτόν ενδέχεται να πυροδοτήσει «βία στους δρόμους».

Αισιόδοξος ο Τζο Μπάιντεν

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμηση ότι περισσότεροι άνθρωποι θα ψηφίσουν φέτος «από οποιαδήποτε στιγμή στην αμερικανική ιστορία».

Μιλώντας από την Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανίας και απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο πλήθος που τον επευφημούσε, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερες από 150 εκατομμύρια ψήφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 – 30 ετών, καταγράφουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής, καθώς επίσης ότι το 54% των ψηφοφόρων είναι μέχρι στιγμής γυναίκες.

Ο Μπάιντεν επέκρινε τον Πρόεδρο Τραμπ, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι «οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα αναδειχθεί Πρόεδρος των ΗΠΑ» και έκλεισε την ομιλία του με το σύνθημα: «Απλά πρέπει να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, μπράβο. Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Ο Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει στην έδρα του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ για την εκλογική βραδιά.

Πηγή: economico.gr