Τα τρία πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης

Τρία ήταν τα πολιτικά μηνύματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. Οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ότι στοχεύει σε αυτοδυναμία και ότι το δίλημμα στις εκλογές θα είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», δίλημμα που εκφράζει τις διαφορές επιλογών και προτάσεων που θα έχει ο πολίτης μπροστά στην κάλπη:

1. Ο εκλογικός νόμος

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έχει δεχτεί εισηγήσεις για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, με ενισχυμένο μπόνους, ώστε να διευκολυνθεί η αυτοδυναμία. «Δεν είμαι κωλοτούμπας», είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

«Εχω πει ότι κανόνες παιχνιδιού έιναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Ο νόμος αυτός δίνει bonus με πιο κλιμακωτό τρόπο και θέτει πτον πήχη στο 37 με 38%. Θα ήταν ανεύθυνο να πω ότι αλλάζω τον νόμο και κατεβάζω τον πήχη» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Έχω χτίσει εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτή τη σχέση δεν είμαι διατεθειμένος να την υποθηκεύσω για κανέναν απολύτως λόγο».

2. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι στη δεύτερη κάλπη να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει  αν θέλει να δώσει την ευκαιρία να σχηματίσει η ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση» τόνισε.

Είπε ακόμα «πως αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, δεν συνεπάγεται μονοκομματική κυβέρνηση», δείχνοντας έτσι ότι στις προθέσεις του είναι να συνεχίσει να κυβερνά ενσωματώνοντας στην κυβέρνησή του στελέχη από τον εκσυγχρονιστικό χώρο του Κέντρου. Την επιδίωξή του αυτή την φόρτισε δηλώνοντας ευθέως ότι αποκλείει συνεργασία με τον κ. Βελόπουλο.

3. Οι συγκρίσεις και το δίλημμα

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στο δίλημμα «δεύτερη εντολή προόδου ή δεύτερη φορά στη συμφορά» και τόνισε πως αυτό αλλά και η τελική επιλογή του πρωθυπουργού θα είναι το ζητούμενο των επόμενων εκλογών. «Εάν όχι εμείς ποιοι; Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση; Δεν την έχω ακούσει. Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» το καταλαβαίνει ο πολίτης», σημείωσε.

Το δίλημμα αυτό το “στόλισε” με βολές κατά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ: «Για τον κ. Ανδρουλάκη είπε ότι απέφυγε να συναντηθεί μαζί του και έχει πει ότι δεν δέχεται να είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης σε κυβέρνηση συνεργασίας. «Αυτό το σφάλμα που έγινε (με τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ) ήταν βούτυρο στο ψωμί του κ Ανδρουλάκη, να μείνει σε γραμμή ρήξης με τη ΝΔ. Ακολουθεί πολιτική που τον φέρνει σε απόσταση από το δικό του κοινό και ο ίδιος θα απαντήσει πως αντιλαμβάνεται το δικό του ρόλο και πως θα απαντήσει στα διλήμματα μετά τις επόμενες εκλογές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr