Το μήνυμα ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχωρεί σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και να εμφυσήσει εντονότερο αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας κατά την παρουσίαση του τόμου της ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Επανάσταση του 1821 έως τις μέρες μας, αναφέρθηκε σην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του αστυνομικού σώματος και τη βέλτιστη αξιοποίηση του δυναμικού του, όπως είναι η εκτεταμένη ψηφιοποίηση Υπηρεσιών, η απλούστευση διαδικασιών και η αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης. «Απελευθερώνουμε δυνάμεις από γραφειοκρατικά πάρεργα, ώστε ο αστυνομικός να μπορεί να είναι δίπλα στον πολίτη και να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειάς του», είπε χαρακτηριστικά.

Η μετεξέλιξη της αστυνομίας

Ο υπουργός ο οποίος εκπροσώπησε στην εκδήλωση τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην μετεξέλιξη του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και επισήμανε πως στη σύγχρονη Ελλάδα, η ΕΛΑΣ αποτελεί τον θεσμό στον οποίο η Πολιτεία έχει εμπιστευθεί το μέγιστο αγαθό της ασφάλειας. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι πανεπιστημιακοί Θάνος Βερέμης, Ιάκωβος Μιχαηλίδης και Θανάσης Χρήστου, ενώ ο ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου ανέγνωσε αποσπάσματα από τον αφιερωματικό τόμο.

Ο τόμος περιγράφει, με τη βοήθεια ιστορικών ντοκουμέντων, την πορεία της Αστυνομίας από τη συγκρότησή της, το 1822, με το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα της Επιδαύρου που ψήφισε η Μεσσηνιακή Σύγκλητος θεμελιώνοντας την Αρχή της Αστυνομίας και ορίζοντας τον αρμόδιο υπουργό εκ των μελών της πρώτης εθνικής Εκτελεστικής Αρχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr