Τειρεσίας ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Η Τειρεσίας ΑΕ προχωρά σε περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις του υφιστάμενου οικονομικού περιβάλλοντος και των τεχνολογικών αλλαγών.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχεται εφεξής η δυνατότητα σε Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα να λαμβάνουν απάντηση από την Τειρεσίας σε αιτήματα άσκησης δικαιώματος πρόσβασης, δηλαδή να ενημερωθούν για τα δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία της Τειρεσίας και τους αφορούν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ηλεκτρονικά οι απαντήσεις 

Έτσι, για κατάθεση αιτήματος μέσω ταχυδρομείου ή με επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας το αίτημα και η απάντηση παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά μειώνοντας σημαντικά τις καθυστερήσεις.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για παροχή δεδομένων μπορούν να υποβληθούν είτε στο [email protected] – με διαβίβαση της υπεύθυνης δήλωσης που θα συντάσσεται στην ηλεκτρονική εφαρμογή «e-dilosi» – είτε εναλλακτικά με παρουσία του ενδιαφερόμενου στα Γραφεία της Τειρεσίας ΑΕ. Στη συνέχεια, η απάντηση μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά, εφόσον το ζητήσει ο αιτών.

Στην περίπτωση αυτή, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας της αίτησης αποστέλλεται email στον αιτούντα, με επισυναπτόμενο το κρυπτογραφημένο pdf αρχείο, καθώς και μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο με το αντίστοιχο κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr