Τελειώνει η εκκρεμότητα με την «προσωπική διαφορά»

Από τη Δυτική Μακεδονία, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε παρέμβαση της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους που δεν είδαν τις συντάξεις τους να αυξάνονται λόγω της «προσωπικής διαφοράς».

Ες σήμερον τα σπουδαία

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε κομματική συγκέντρωση της ΝΔ στην Κοζάνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «αύριο (σ.σ. την Τρίτη) θα έχω την ευκαιρία να εξαγγείλω μια ακόμα παρέμβαση, επειδή έχουμε πια τη βεβαιότητα του δημοσιονομικού χώρου, για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου». Υπενθυμίζεται ότι όσοι συνταξιούχοι είχαν «προσωπική διαφορά» δεν είδαν την αύξηση περίπου 8% που έλαβαν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Οι πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει καταλήξει στην λύση χορήγησης επιδόματος στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι με το επίδομα να καλυφθούν περίπου 800.000 από τους 910.000 συνταξιούχους που δεν πήραν καμία αύξηση, καθώς και ότι το επίδομα που θα είναι κλιμακωτό, κυμαινόμενο από 250 ως 350 ευρώ, με όριο τις συντάξεις ως 1.500 ευρώ, αν και την τελική απόφαση θα την ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Επιβεβαιώνει ο Σκυλακάκης

Την παρέμβαση αυτή, και, φυσικά, την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου -κυρίως λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών της ενέργειας- είχε επιβεβαιώσει και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος μιλώντας στη δημοσια ραδιοφωνία είπε ότι «εδώ έχουμε έναν αριθμό συνταξιούχων που για λόγους της νομοθεσίας, όπως έγινε με τον νόμο τον μνημονιακό που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν έχουν προσαρμογή σε περίοδο πληθωρισμού, διότι έχουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά. […] Όταν ο πληθωρισμός μεγαλώνει πολύ, τότε γίνεται υπερβολική πίεση και εκεί η κυβέρνηση μελετά κάποιου είδους παρεμβάσεις».

Στήριξη και σε άλλες ομάδες

Στην ουσία η κυβέρνηση επιδιώκει να καλύψει με αυξήσεις όλες τις συντάξεις, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, με στόχο να ενισχύσει κατά το δυνατόν περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, καθώς, παρότι ο πληθωρισμός παρουσιάζει κάμψη τους τελευταίους μήνες, παραμένει υψηλός και αποτελεί το μείζον πρόβλημα για την κοινωνία, ιδίως, δε, για τις πιο ευάλωτες τάξεις, όπως αυτή των συνταξιούχων. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι εξετάζεται και πασχαλινό στοχευμένο επίδομα για άλλες ευάλωτες ομάδες, όπως τα ΑμΕΑ και οι άνεργοι, δεδομένου του δημοσιονομικού χώρου που έχει δημιουργηθεί.

Προεκλογικά μηνύματα

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του έστειλε και προεκλογικό μήνυμα, λέγοντας ότι «καθώς μπαίνουμε στην τελευταία ευθεία για τις εκλογές, αυτό δεν είναι άλλο από το διπλό μήνυμα που εκπέμπει πια κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Το μήνυμά της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης και πρωτοπόρας ΝΔ. Το μήνυμα που στέλνετε εσείς οι Μακεδόνες είναι το έναυσμα της νίκης για να κάνουμε ακόμα πιο γερές τις βάσεις που θεμελιώσαμε και να κτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για την όμορφη περιοχή σας», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρόκειται για πολιτικούς μονίμως διαμαρτυρόμενους, αδίκως περιφερόμενους, αλλά και μονίμως διαψευδόμενους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr