Πλεύρης υγειονομικοί

«Μόνο αρνητικά μας έχει εκπλήξει ο κοροναϊός, άρα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έθεσε ένα τελεσίγραφο προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι θα τεθούν εκτός ΕΣΥ από τις 31 Μαρτίου.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας», είπε.

Τί έλεγε ο νόμος για την αναστολή

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Άρα, αυτή την στιγμή δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος που δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση.

Συνολικά έχει δοθεί μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για γίνει ο εμβολιασμός σε όσους δεν έχουν κάνει, συνολικά έως τότε θα υπάρχει σαφής βούληση και νομοθέτηση στη κυβέρνησης για το τι θα κάνουμε από δω και πέρα.

Ως υπουργός Υγείας έχω τοποθετηθεί, γιατί θέλω να είμαι τελείως ανοιχτός, ότι η θέση του υπ. Υγείας που έχει εισηγηθεί είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά, δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θέτουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός ΕΣΥ

Ερωτηθείς εάν θα απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο κ. Πλεύρης απάντησε: Αν η εισήγηση γίνει δεκτή, σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν θα πληρεί τα τυπικά προσόντα – άρα «δεν τίθεται απόλυσης, αλλά ότι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ».

Σε παρόμοια ερώτηση, διευκρίνισε: «Είτε θα υπάρχει παράταση αναστολής είτε θα υπάρξει ρύθμιση που θα λέει ότι αν δεν έχεις εμβολιαστεί θέτεις τον εαυτό σου εκτός ΕΣΥ»

Πρόσθεσε δε ότι «το 96% είναι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί στο σύστημα Υγείας».

Διευκρίνισε δε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα θεωρείται ανεμβολίαστος όποιος δεν έχει προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr