Μάσκες τέλος

μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός, καθώς και την κατάργηση των self tests στους πλήρως εμβολιασμένους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην περαιτέρω άρση περιοριστικών μέτρων.

Τέλος από την Δευτέρα και στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, κάτι που θα ισχύσει από αύριο το πρωί, στις 05:00.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε, ωστόσο, ότι διατηρείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις.

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 5 το πρωί, αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ καταργείται και η διενέργεια self tests για τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους και σε όσους πάνε σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού.

Τι αλλάζει στην εστίαση

Από την ίδια ημερομηνία, στην εστίαση επιτρέπονται έως 10 άτομα ανά τραπέζι, από 6 που είναι σήμερα. Σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις ο μέγιστος αριθμός παρευρισκόμενων παραμένει στα 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι για τις οργανωμένες παραλίες θα ισχύει η παρουσία έως 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr