υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Θέμα λίγου χρόνου φαίνεται ότι είναι οι αποφάσεις για το οριστικό πλαίσιο διευκολύνσεων για τους εμβολιασμούς.

Με το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής να βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για τις τελικές ανακοινώσεις.

Τα προνόμια-διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Η εφαρμογή των “διευκολύνσεων” αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο, με κυρίαρχο στοιχείο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα αποκτήσει πλήρη ισχύ το φθινόπωρο σε συνδυασμό και με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

Το κυβερνητικό σχέδιο βασίζεται στο γαλλικό μοντέλο και επιχειρεί να προσαρμόσει τα όσα έχουν γίνει στην ευρωπαϊκή χώρα με επιτυχία, στην επιχείρηση επαναφοράς σε κανονικούς ρυθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν στο πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται δέσμη μέτρων, τα οποία θα ισχύσουν από τις αρχές Ιουλίου, με απαραίτητη βεβαίως προϋπόθεση, την συνεχή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Οι προτάσεις στο τραπέζι για τα προνόμια 

  • Το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Η προαιρετικότητα θα παραμείνει και οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για έναρξη του συγκεκριμένου μέτρου από την 1η Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να πάει κάποιες μέρες…πίσω.
  • Να επιτρέπεται η είσοδος σε εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων ( μουσικές εκδηλώσεις , γήπεδα, θέατρα, εκθέσεις κλπ).
  • Να επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
  • Να επιτρέπεται ελεύθερα το ταξίδι εντός και εκτός Ελλάδας με το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι μέσα από τις προωθούμενες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς τους όποιους διατηρούν αμφιβολίες για τα ξεκάθαρη οφέλη που υπάρχουν. Μία διαδικασία που σύντομα θα εμπλουτιστεί και με διαφημιστική καμπάνια.

Το εύρος της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Από όσα έχουν συζητηθεί μέχρι σήμερα, είναι προφανές ότι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας (γιατροί, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό κα) καθώς σε οίκους ευγηρίας και γηροκομεία.

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί ακόμα αν στις κατηγορίες θα περιληφθούν οι δάσκαλοι και καθηγητές καθώς και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr