Φαίνεται ότι η τουρκική αντιπολίτευση έχει πλέον κουραστεί με τους ακροβατισμούς του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και της κυβέρνησής του, τόσο στον τομέα της οικονομίας, όπου η χώρα στενάζει, όσο και στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού.

Προσθέτοντας στα παραπάνω και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400, εύκολα γίνεται κατανοητό ότι η υπομονή της αντιπολίτευσης έναντι του Ερντογάν εξαντλείται και η Βουλή μοιάζει με καζάνι που βράζει.

«Κατεστραμμένος δικτάτορας»

Έτσι, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ  χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο «κατεστραμμένο δικτάτορα».

«Όταν ο πρόεδρος της χώρας την αντιπολίτευση την αποκαλεί Πέμπτη φάλαγγα, του απαντάμε πως είναι κατεστραμμένος δικτάτορας. Αν πρέπει να διορθώσουμε κάτι,  τότε διορθώνω το κατεστραμμένος. Είναι δικτάτορας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, δια στόματος του εκπροσώπου της, Εμίν Ακμπάσογου, απάντησε ότι «ο πρόεδρος μας είναι και αρχιστράτηγος του στρατού μας. Είναι όμως κλόουν όποιος τον αποκαλεί κατεστραμμένο δικτάτορα».

Πηγή: economico.gr