Έντονο προβληματισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας προκάλεσε σοβαρό περιστατικό στην πολεμική αεροπορία της χώρας.

Φίλια πυρά

Όπως έγινε επισήμως γνωστό από το πολωνικό υπουργείο Άμυνας, στη διάρκεια άσκησης στην περιοχή Νανταζίτσε, ένα μαχητικό MiG-29 άνοιξε πυρ σε βάρος του… ταιριού του, δηλαδή, έτερου MiG-29 με το οποίο πραγματοποιούσε κοινή πτήση. Το μαχητικό που δέχθηκε τα πυρά έπαθε σοβαρές ζημιές, ωστόσο, ευτυχώς, το πλήρωμά του βγήκε σώο, αν και τρομοκρατημένο από την απροσδόκητη επίθεση που δέχθηκε.

Διερεύνηση του συμβάντος

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας, η «αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση αεροπορικών ατυχημάτων έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες, σχετικά με ένα περιστατικό που σχετίζεται με τη ζημιά που προκλήθηκε σε μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29, κατά τη διάρκεια άσκησης στο χώρο εκπαίδευσης στο Νανταζίτσε». Ωστόσο, το υπουργείο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το απίστευτο περιστατικό.

Ζήτημα εκπαίδευσης

Πολύ πιο εύγλωττο, πάντως, ήταν το σχόλιο του πτέραρχου Τόμας Ντρέβνιακ, πρώην επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας που τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο καιρός και οι συνθήκες, αλλά υπήρχε σίγουρα πρόβλημα με την εκπαίδευση των πληρωμάτων και τη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες ασφαλείας». Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανέφερε ότι τα αεροσκάφη MiG-29 που συμμετείχαν στο συμβάν είναι πλέον πλήρως λειτουργικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr