Σταθερό και σημαντικό προβάδισμα από 7,5% έως 8,7% – διατηρεί η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν τέσσερις νέες έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις 17 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, από τις εταιρείες ALCO , ΜARC,  MRB και GPO και διερευνούν τις τάσεις του εκλογικού σώματος, μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Tσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

  • Ειδικότερα, η σημερινή δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1 δείχνει την ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στις 8,7 μονάδες, με το κυβερνητικό κόμμα να συγκεντρώνει την προτίμηση του 32,8% των ερωτηθέντων.
  • Την ίδια ώρα, στη δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 7,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την MRB για τον τηλεοπτικό σταθμού OPEN, στις22 Σεπτεμβρίου, δίνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διαφορά της τάξης των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ στο 7,8% βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία της GPO και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ευρύ προβάδισμα ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 48,6% με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη με 35,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος με 35,3%.

δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha

Την ίδια ώρα, στη δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Tσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διαμορφώνεται στις 7,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ: 30,6% ΣΥΡΙΖΑ: 22,9% ΠΑΣΟΚ: 11,6% ΚΚΕ: 5,4% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,2% ΜέΡΑ25: 3,1%.
δημοσκοπήσεις

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό το 29% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 20% τον Αλέξη Τσίπρα, το 6% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 3% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 2% τον Κυριάκο Βελόπουλο και το 3% τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ το 27% απαντά “κανένα”.

9

Πηγή: economico.gr