Θα διατεθούν 1,9 δισ. ευρώ , τον Σεπτέμβριο, για να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος

Το δίχτυ προστασίας που αποφάσισε η κυβέρνηση γίνεται πράξη και το Σεπτέμβριο και αναμένεταινα βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές ανατιμήσεις για όσο διαρκεί η κρίση.

Μάλιστα για αυτόν τον μήνα θα διατεθούν 1,9 δισ. ευρώ , για να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ( 800 από τον κρατικό προϋπολογισμό και 1.1 από τα υπερεσοδα του Ταμείου Ενεργειακης Μετάβασης). Συγκεκριμένα:

  • Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά (περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές). Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Θα φτάνει τα 639 ευρώ ανά MWh και θα  απορροφά το 94% της αύξησης. Ειδικά για τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια  η μέση μηνιαία ενίσχυση θα ανέρχεται στα 677 ευρώ και θα απορροφά σχεδόν το 100% της αύξησης.
  • Σε ό,τι αφορά τα μη Οικιακά Τιμολόγια: Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35 kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση για τον Σεπτέμβριο  ορίζεται στα 604 ευρώ ανά MWh και θα απορροφά το 89% της αύξησης. Αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο. Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ μεγαλύτερη των 35 kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ ανά MWh.
  • Σε ό,τι αφορά τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ ανά MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr