Ανατροπές στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας την Κυριακή μετά από βόλτα που είχε πάει με το φουσκωτό σκάφος του και ενώ ήταν αγνοούμενος για ώρες.

Πραγματογνώμονας

Το Λιμενικό Σώμα όρισε πραγματογνώμονα προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου, με την σύζυγο του εκλιπόντος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη να κάνει λόγο, με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας, για ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας, ζητώντας παράλληλα να αναβληθεί η κηδεία του.

Η διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του news247, οι αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους.

Μαρτυρία για διαπληκτισμό

Επίσης, στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12.00 το μεσημέρι. Όμως, η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.

Επίσης, στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα που αυτό δείχνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρισκόταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει και κάτι έγινε απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

Εξάλλου, το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρίσκονταν στο χέρι του, αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στο διακόπτη. Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

Πηγή: economico.gr