Πλεύρης μέτρα

«Για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (21.02.2022) στον ΑΝΤ1.

Η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους ήπιο μέτρο 

Η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Η αίσθηση που υπάρχει και το έχω πει είναι πως για το επόμενο 6μηνο φαίνεται ότι στην Ευρώπη θα είναι μία καλύτερη κατάσταση, πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ωστόσο υπάρχει μία προετοιμασία από όλα τα κράτη σε περίπτωση που ο κοροναϊός να επανέλθει το φθινόπωρο», πρόσθεσε Θάνος Πλεύρης.

Οι ανεμβολίαστοι γιατροί του ΕΣΥ

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους γιατρούς στο ΕΣΥ, το υπουργός Υγείας επανέλαβε την πρότασή του να μην επιστρέψουν αν δεν εμβολιαστούν. «Η εισήγηση του υπουργού Υγείας είναι ο εμβολιασμός να γίνει τυπικό προσόν και όσοι δεν εμβολιαστούν να μην παραμένουν στο ΕΣΥ», τόνισε.

Παράλληλα επισήμανε πως εξετάζονται δύο θέματα από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τη συμβολή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ. «Το πρώτο είναι το άνοιγμα της δυνατότητας των ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία με part time εργασία. Το δεύτερο αφορά να υπάρχουν απογευματινά χειρουργεία με τους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr