Τι είπε ο Διοικητής της ΕΥΠ για την επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη

Ο διοικητής της ΕΥΠ Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, στην κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, είπε ότι «η διαδικασία για την επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη τηρήθηκε απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα. Ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει, έφτασε εκεί που έπρεπε να φτάσει και εγκρίθηκε όπως έπρεπε να εγκριθεί».

Επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών επισυνδέσεων που έχουν προηγηθεί, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αφορά τον κ. Κουκάκη».

Τόνισε επίσης ότι η καταστροφή ψηφιακών αρχείων είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία, κάτι που είχαν καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή και όλοι οι προκάτοχοί του. Ωστόσο, όπως φέρεται να ανέφερε, από την ανάληψη των καθηκόντων του έχουν διακοπεί οι καταστροφές των αρχείων.

«Ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα»

Ο διοικητής της ΕΥΠ Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, στην κατάθεση του:

  • Ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει το αρχείο Ανδρουλάκη, άρα δεν περιέχει κάτι η επισύνδεση. «Αν θέλει ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να πάει να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα για τις υποψίες που οδήγησαν στην επισύνδεση, όχι δημόσια».
  • Ξεκαθάρισε, σύμφωνα με τις  πληροφορίες, ότι η ΕΥΠ δεν χρησιμοποιεί το predator και τόνισε ότι υπάρχει τριπλό ελεγκτικό φίλτρο για τις ενέργειες της υπηρεσίας (εισαγγελέας, ΑΔΑΕ, Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας).
  • Ρητή και κατηγορηματική ήταν, σύμφωνα με  δημοσιογραφικές πληροφορίες, η απάντηση του Πρέσβη κ. Δεμίρη, σε ερωτήσεις βουλευτών ως προς το απόρρητο. Διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα να άρει το απόρρητο από τη στιγμή που έχει αποφανθεί η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
  • Υπερασπίστηκε δε την ορθότητα της απόφασης λέγοντας πως και η δική του άποψη είναι ότι το απόρρητο, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διασφαλίζεται από όλους.
  • Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Δεμίρης διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει γνώση για την ουσία της υπόθεσης αλλά μόνο για το διαδικαστικό σκέλος.

Χρήστος Ραμμος: «Δεν διαπιστώσαμε τίποτα στραβό στις επισυνδεσεις»

Στην Επιτροπή της Βουλής κατέθεσε επίσης ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ  Χρήστος Ραμμος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφερε ότι στις 5 Μαΐου 2022 -σχεδόν τρεις μήνες πριν την καταγγελία Ανδρουλάκη που έγινε στις 29/7- ενημερώθηκε ότι μπορεί να παραστεί στην καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ. Ανέφερε ανάμεσα στα άλλα:

«Κάναμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ. Δεν διαπιστώσαμε τίποτα στραβό στις επισυνδεσεις. Μας ενημέρωσε η ΕΥΠ αν θέλαμε να παραστούμε στις καταστροφές αρχείων. Δεν χρειαζόταν καθώς δεν αμφισβητήσαμε τη διαδικασία». Επιβεβαίωσε επίσης πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία για τις καταστροφές, δεν υπάρχει πλαίσιο και πρόσθεσε πως «είχε ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου στον φάκελο της υπόθεσης Κουκάκη».

Βαριές κατηγορίες στην κυβέρνηση καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ

Βαριές κατηγορίες στην κυβέρνηση καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Χρήστος Ράμμος αποκάλυψε ότι το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα την ίδια μέρα που διαβιβάστηκε η καταγγελία του στην ανεξάρτητη αρχή.

Κάτι που σύμφωνα με τον ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ “κατέρριψε όλες τις σαθρές γραμμές άμυνας του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της ΝΔ”, με την ανακοίνωση του κόμματος να καταλήγει αναφέροντας ότι “κάθε μέρα που περνά, εκτίθενται ακόμη περισσότερο. Ο τρόπος, που χειρίζεται αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι δεν έχουν κανένα όριο επιφέροντας βαρύτατο πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα”

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr