Θεμιστοκλέους εμβολιασμοί

Στις καλοκαιρινές διακοπές αποδίδει ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τη μείωση των εμβολιασμών, ενώ επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού για τις επόμενες ώρες, όπως ακριβώς στο click inside.

Αισιοδοξία για αύξηση των εμβολιασμών

Κληθείς να σχολιάσει την κάμψη των ραντεβού εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως αυτή σημειώνεται και στα εμβολιαστικά προγράμματα άλλων χωρών, που δεν έχουν τον «ίδιο Αύγουστο» με την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως θα σημειωθεί νέα αύξηση με το πέρας της περιόδου των θερινών διακοπών.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως συνεχίζουν να κλείνονται ραντεβού, με τα νέα να ανέρχονται σε 20.000 την ημέρα και η συντριπτική πλειοψηφία για αυτά να είναι από την ομάδα 18-24 ετών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη ομάδα είναι που καταγράφει και σημαντική αύξηση.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί στον τόπο που θα παραθερίζει, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε πως αυτό μπορεί να γίνει, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα. «Το λέω γιατί δεν υπάρχουν όλα τα εμβόλια παντού», πρόσθεσε.

Προέτρεψε, δε, τους πολίτες, αν το επιθυμούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για να μην χάσουν χρόνο από τις διακοπές τους. «Αυτή τη στιγμή, κάποιος μπορεί ραντεβού για τις επόμενες μία – δύο ώρες. Σαν το click inside», τόνισε.

Το τείχος ανοσίας

Ως προς την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας, ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι το ποσοστό ανοσίας βρίσκεται περίπου στο 70%.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή το 54% του γενικού πληθυσμού αποδίδεται στον εμβολιασμό, το ίδιο για το 65% του ενήλικου, ενώ 440.000 πολίτες έχουν νοσήσει επισήμως, ποσοστό γύρω στο 4% με 5%. «Άρα πρέπει να είμαστε πάνω από το 70%.

Το έχω ξαναπεί δεν είναι να ψάχνουμε ένα μαθηματικό αριμό που πρέπει να φτάσουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr