Θεοδωρικάκος πανεπιστήμια

Μέχρι να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η αστυνομία θα είναι εκεί, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών, είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι στο ΑΠΘ «κάναμε πράξη το αυτονόητο, μια τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή και της Πανεπιστημιακής Αρχής».

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα.

Όπως τόνισε, θα δημιουργηθούν δύο τμήματα, ένα στη ΓΑΔΑ στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί, οι οποίοι σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσουν από την σχολή στην Κομοτηνή, θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι δε μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση. Καταλόγισε, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να κάνει αντιπολίτευση «ακόμη και πάνω στα μπάζα του Αριστοτελείου».

Αστυνόμευση στην Αθήνα

Ως προς το ζήτημα της αστυνόμευσης στην Αθήνα, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, γιατί όπως είπε, υπάρχει στενότατη συνεργασία με τον Δήμο.

Βάσει στοιχείων που επικαλέστηκε, υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας κατά περίπου 30% , ενώ σημείωσε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για τους πάντες και την επόμενη εβδομάδα θα κανονιστεί συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη.

Αυστηρότεροι έλεγχοι στις ΛΕΑ

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε αυστηροποίηση των ελέγχων για τις Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), λέγοντας ότι πλέον η τροχαία θα εφαρμόζει το νόμο πιο αυστηρά.

Με πληροφορίες από skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr