Με το τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη «Το τελευταίο βράδυ μου» είπαν φίλοι, συγγενείς και σύντροφοι το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Πάγκαλο νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (2.6.2023) στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Ο πολιτικός που χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στην πολιτική ζωή της χώρας με το ΠΑΣΟΚ, είχε οργανώσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της κηδείας του. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών την Τετάρτη (31.5.2023) και σήμερα του είπαν το τελευταίο αντίο στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, καθώς είχε ζητήσει να μην θαφτεί.

Γιατί ζήτησε το τραγούδι «Το τελευταίο βράδυ μου»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε ζητήσει να ακουστεί το τραγούδι «Το τελευταίο βράδυ μου» του Στέλιου Καζαντζίδη στην κηδεία του, όταν έβλεπε μια ταινία μαζί με τον πολύ καλό του φίλο και επί σειρά ετών συνεργάτη, τον Κώστα Μήτση.

Εκ μέρους της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, ο πρόεδρος Αντώνης Αλακιώτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αναφέροντας ότι ο εκλιπών ήταν επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και ότι από το 2003 συνυπέγραψε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για το δικαίωμα της αποτέφρωσης στην Ελλάδα.

«Ήταν πάντα δίπλα μας στον μακροχρόνιο αγώνα μας για ένα Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αλακιώτης.

Ο Κώστας Μήτσης ήταν ένας από αυτούς που εκφώνησαν επικήδειο στην τελετή που έγινε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας όπου και αποκάλυψε ότι έβλεπαν μαζί την ταινία και την ώρα που τη σχολίαζαν… γλαφυρά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος άκουσε το τραγούδι και ζήτησε να παίξει.

Επικήδειους εκφώνησαν επίσης και ο Χρήστος Γεραρής, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο γιος του Ανδρέας.

Τραγικές φιγούρες στη Ριτσώνα ήταν η σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφάκη, αλλά και τα 5 παιδιά του Θεόδωρου Πάγκαλου.

 

Η απόφαση για την αποτέφρωση

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε επιλέξει την αποτέφρωση από το 2012, κάτι που είχε ζητήσει από την οικογένειά του ενώ είχε δηλώσει ότι «για λόγους που έχουν σχέση με την προσωπική αξιοπρέπεια και ελευθερία, τις οικολογικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ταφής και επειδή θεωρώ ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας κακώς αντιδρούν, πιθανώς για ιδιοτελείς λόγους, έχω και ο ίδιος κάνει αυτήν την προσωπική επιλογή, την οποία και έχω καταγράψει στη διαθήκη μου».

 

Όπως αναφέρθηκε στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι δηλώσεις του όταν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν προκαλέσει αντιδράσεις. Ο κ. Αλακιώτης, είχε δηλώσει για τον Θεόδωρο Πάγκαλο:

«Μας κάλεσε στο γραφείο του για να ενημερωθεί πώς μπορεί να φτιαχτεί αυτό το αποτεφρωτήριο, επειδή ξέρει ότι εμείς έχουμε φτιάξει το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει πλέον. Του εξηγήσαμε ότι βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας η εγκατάσταση αποτεφρωτηρίου πρέπει να γίνει με τη συνεργασία των Δήμων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr