Βαλυράκης ανθρωποκτονία

Μια επιστολή της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη στον υπουργό Ναυτιλίας και η καταγγελία της ίδιας για «ανθρωποκτονία» προκαλούν ανατροπή και μετατρέπουν σε θρίλερ τα αίτια θανάτου του πρώην υπουργού.

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, σε επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες που, όπως αναφέρει, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα.

Μ. Βαλυράκη: “Ισχυρή, εάν όχι βέβαιη, η εκδοχή της ανθρωποκτονίας”

Η Μίνα Βαλυράκη γράφει συγκεκριμένα ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Κατά τις πληροφορίες, η σύζυγος του εκλιπόντος επικαλείται μαρτυρίες που τοποθετούν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουρκωτό του πρώην υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.

Πάντως, η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Η επιστολή της Μίνας Βαλυράκης στον υπουργό Ναυτιλίας

epistoli_2

Πηγή: economico.gr