Ρωσία κατασκοπία

Νέο θρίλερ κατασκοπίας δοκιμάζει τις σχέσεις Ρωσίας και Εσθονίας: Ο εσθονός πρόξενος στην Αγία Πετρούπουλη απελαύνεται από την κυβέρνηση της Μόσχας καθώς, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, πιάστηκε «στα πράσα» να παραλαμβάνει απόρρητα έγγραφα.

Ο πρόξενος της Εσθονίας Μαρτ Λάττε συνελήφθη από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο εσθονός πρόξενος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Σύμφωνα με την FSB, ο Λάττε συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβανε έγγραφα με απόρρητες πληροφορίες   από έναν Ρώσο πολίτη.

Ο Εσθονός διπλωμάτης θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ρωσία εντός 48 ωρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι στην επιτετραμμένη της πρεσβείας της Εσθονίας το ρωσικό υπουργείο εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για το ότι ο πρόξενος της συνέλεγε μυστικές πληροφορίες.

Εσθονία: “Στημένη η σύλληψη”

Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας, υποστηρίζει ότι η σύλληψη του εσθονού διπλωμάτη στην Ρωσία ήταν «στημένη» και αποτελεί «πρόκληση», ενώ οι κατηγορίες εναντίον του είναι «αβάσιμες».

«Η κατηγορία ότι περιήλθαν στην κυριότητά του διαβαθμισμένα έγγραφα είναι απολύτως αβάσιμη. Πρόκειται για μια πρόκληση. Όλο το συμβάν ήταν στημένο», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας Αάρι Λέμικ.

Η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη συνιστά ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η Ρωσία επιλέγει την αντιπαράθεση αντί να αντιστρέψει την αρνητική τάση στις σχέσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr