Η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες για κατασκοπία σε βάρος ενός Γερμανού πολίτη, ο οποίος φέρεται να διαβίβασε σχέδια του κτιρίου της Bundestag, της γερμανικής κάτω βουλής, στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο άνδρας, που αναφέρθηκε μόνο ως Γενς Φ., εξασφάλισε αρχεία PDF με τα σχέδια του κτιρίου στη διάρκεια της εργασίας του για μια εταιρία που προσελήφθη για την συντήρηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στα κτίρια της Bundestag, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το γραφείο της εισαγγελίας.

Μεταφορά πληροφοριών από το 2017

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο ύποπτος αποφάσισε το 2017 να διαβιβάσει τα σχέδια των κτιρίων στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Έστειλε μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων σε έναν υπάλληλο στη ρωσική πρεσβεία που εργαζόταν κυρίως για τις ρωσικές υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών GRU, ανέφερε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας φέρονται να έχουν κατασκοπεύσει το γερμανικό κοινοβούλιο. Το 2016 οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα συστήματα υπολογιστών της Bundestag είχαν δεχθεί επίθεση από Ρώσους χάκερ το προηγούμενο έτος.

Πηγή: economico.gr