Μια νέα ψηφίδα που σχετίζεται με αυταρχικές πρακτικές φίμωσης τoυ Tύπου και καταστρατήγησης της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έρχεται στο φως, αυτή τη φορά από τη Βαυαρία και ειδικότερα από το δίκτυο της ιστορικής Βαυαρικής Ραδιοφωνίας (BR),

Αποκλεισμός

Σύμφωνα με τον βαυαρικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό η επικεφαλής της Κ.Ο. του AfD στο τοπικό κοινοβούλιο Κάτριν Έμπνερ-Στάινερ επέβαλε αποκλεισμό σε δημοσιογράφο του δικτύου που καλύπτει θέματα κρατιδιακής πολιτικής, μετά από προσβλητική συμπεριφορά του προς την ίδια, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι συνιστούσε προσβολή. Κατόπιν απόφασης της Κ.Ο. του ακροδεξιού κόμματος, ο δημοσιογράφος αποκλείστηκε όχι μόνο από εκδήλωση του κόμματος που ήταν ανοιχτή σε δημοσιογράφους αλλά συνολικά από κάθε εκδήλωση του κόμματος σε όλη τη Βαυαρία, προσάπτοντάς του «έλλειψη αντικειμενικότητας».

«Επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου»

«Πρόκειται μια προσπάθεια σοβαρής παρεμπόδισης της δημοσιογραφικής δουλειάς της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας» αναφέρει στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της το μέσο κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου» από το ακροδεξιό κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βαυαρική Ραδιοφωνία, που αναμεταδίδει το πρακτορείο epd της Ευαγγελικής Εκκλησίας, ο ρεπόρτερ αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί προσβλητικής συμπεριφοράς του, με τον σταθμό να τον καλύπτει πλήρως κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια να απαξιωθεί και να πληγεί η φήμη του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Καταδίκη

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος εδώ και πέντε χρόνια εστιάζει στα ρεπορτάζ του σε αποκαλύψεις που σχετίζονται με τη σκιώδη δράση του AfD για τη Γερμανία, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της ΒR Κρίστιαν Νίτσε, ο οποίος είπε ότι το δίκτυο θα συνεχίσει να απασχολεί τον ρεπόρτερ του τόσο σε ερευνητικά όσο και σε ειδησεογραφικά πόστα. Την ίδια ώρα τον αποκλεισμό του δημοσιογράφου από το AfD, καταδικάζει ήδη και η Βαυαρική Ένωση Δημοσιογράφων διά του προέδρου της Χάραλντ Στόκερ, κάνοντας λόγο για στοχευμένη προσπάθεια αποτροπής επικριτικών ρεπορτάζ για το AfD. «Ένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να επιλέγει ποιος θα κάνει ρεπορτάζ γι αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

με πληροφορίες από την Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr