Tη Δευτέρα συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ

Tη Δευτέρα συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ και ήδη εξελίσσεται ένα  έντονο παρασκήνιο γύρω από το ποιος θα έχει το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπης του κόμματος μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Οι “παράγοντες” του Κινήματος Αλλαγής διαγκωνίζονται για να έχουν ρόλους στην μετά- φώφης εποχή με τον παραιτηθέντα από την κούρσα για την αρχηγία αλλά παραμένοντα Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου να επιθυμεί να είναι “μεταβατικός αρχηγός”:

  • «Θα λειτουργώ ως θεσμικός αρχηγός και το πολιτικό βάρος, θα έχουν οι δύο εκπρόσωποι, οι κ.κ. Κατρίνης και Σκανδαλίδης, οι οποίοι θα ασκούν νομοθετικό έργο στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον Αντ1 και πρόσθεσε: «Θα εισηγηθώ θεσμική ηγεσία και νομοθετική ηγεσία μέχρι την εκλογή, η εισήγησή μου δεν θα περιλαμβάνει εκλογική διαδικασία».

Σενάρια επι σεναρίων… 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, “ουσιαστικά οι δηλώσεις αυτές ερμηνεύτηκαν ως υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων που είχαν οριστεί από τη Φώφη Γεννηματά, του Κώστα Σκανδαλίδη που είναι πρώτος της τάξη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και του Μιχάλη Κατρίνη. Μάλιστα τροφοδοτήθηκαν σενάρια περί εκλογής νέου μεταβατικού προέδρου της ΚΟ”.

Άλλοι διάβασαν τις δηλώσεις αυτές ως προαναγγελία μιας επικείμενης σύγκρουσης του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σκανδαλίδη καθώς ο Βασίλης Κεγκέρογλου είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Με δίδυμο Χριστοδουλάκη – Σκανδαλίδη

Τελικώς μετά από τηλεφωνήματα και εκατέρωθεν συνεννοήσεις από όλες τις πλευρές, φαίνεται πως τα πράγματα εκτονώθηκαν και υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία να μην ανακινηθούν τέτοια ζητήματα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας τη Δευτέρα, προκειμένου το ΚΙΝΑΛ να βαδίσει στις εσωκομματικές κάλπες χωρίς περαιτέρω εντάσεις και ανοιχτές διαμάχες γύρω από το κενό που έχει αφήσει η απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Αυτό φαίνεται ότι απέτρεψε το ενδεχόμενο “να βγεί μπροστά” ο Γιώργος Παπανδρέου, που επιθυμούσε την τοποθέτησή του ως “προσωρινού αρχηγού” από τη θέση του εκπροσώπου του ΚιΝΑΛ στη Βουλή.

Έτσι ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης θα συνεχίσει να καλύπτει το κενό του επικεφαλής σε κομματικό επίπεδο και ο Κώστας Σκανδαλίδης θα έχει το βάρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπης του ΚΙΝΑΛ και στις μάχες εντός βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών μέχρι την εκλογή νέου αρχηγού ενώ ο κ. Κεγκέρογλου θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα που αναλογούν στο ρόλο του ως γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

  • Όπως έγινε γνωστό, δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών και οι κάλπες για νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκέμβρη (πρώτος γύρος) και αν χρειαστεί στις 12 Δεκέμβρη για το δεύτερο γύρο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι έξι υποψήφιοι θα συνεχίσουν κανονικά στην κούρσα για την ηγεσία με τους δύο “αδύναμους κρίκους” – Χρηστίδη και Γερουλάνο- να δηλώνουν ότι παραμένουν στην κούρσα μέχρι τέλους. Η πλευρά Χρηστίδη διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από τη μάχη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ενώ και ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε αναφορικά με τη δική του υποψηφιότητα ότι «θα πάω έως το τέλος» επισημαίνοντας ότι συνεχίζει να κινείται με ορίζοντα το αρχικό χρονοδιάγραμμα των εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr