Στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ ο επικεφαλής του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, έκανε λόγο για την ανταγωνίστρια εταιρεία Nova και την τιμολογιακή της πολιτική, επισημαίνοντας πως έχει ξεκινήσει “πόλεμο τιμών” που επιδρά αρνητικά στις επενδύσεις γενικότερα. Παράλληλα, τόνισε τον κίνδυνο για την εκάστοτε εταιρεία που ξεκινά τέτοιου είδους “πολέμους” ακόμη και για χρεοκοπία.

Συνεχίζοντας, είπε, ότι η Nova δύσκολα θα πετύχει ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα περιλαμβάνει επενδύσεις οπτικών ινών σε σπίτια σε περιοχές που υπάρχει ήδη δίκτυο FTTH, συμπληρώνοντας ότι διαρκώς υπάρχει συζήτηση για επενδύσεις στη τεχνολογία της οπτικής ίνας, χωρίς μεγάλα αποτελέσματα, σχολιάζοντας όμως αναφορικά με τη ΔΕΗ ότι την θεωρεί «σοβαρό παίχτη».

Ο ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα είπε χθες στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Τσαμάζ, συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα που για φέτος είναι ύψους 640 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος επίσης ανακοίνωσε την σταδιακή ενσωμάτωση του σήματος «T» της Deutsche Telekom στην επικοινωνία του Ομίλου. «Aποτελούμε μέλος του Ομίλου Deutsche Telekom, ενός εκ των κορυφαίων ομίλων τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με το Νο1 brand στην Ευρώπη, το brand «T». Ήρθε η στιγμή να αξιοποιήσουμε αυτό το brand, ενσωματώνοντας σταδιακά το σήμα «T» στις επικοινωνίες μας. Αξιοποιώντας τη δύναμη της μάρκας Cosmote στην εγχώρια αγορά και ένα εμπορικό σήμα που αναγνωρίζουν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας».

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των brand ΟΤΕ, Cosmote που είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο.

« Η εξαιρετική πορεία του Ομίλου σε όλους τους τομείς είναι το βασικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί στην αγορά. Όμως, με τον ανταγωνισμό να γίνεται εντονότερος, δεν πρέπει να επαναπαυθούμε. Γι’ αυτό,   διατηρούμε τις επενδύσεις μας σε υψηλό επίπεδο και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την ξεκάθαρη στρατηγική μας», συνέχισε.

Βάσει των στοιχείων που επικαλέστηκε, τον περασμένο χρόνο ο ΟΤΕ έδωσε πρόσβαση στην οπτική ίνα (FTTH) σε επιπλέον 350 χιλιάδες σπίτια, ενώ μεχρι το τέλος του 2023 θα φτάσει σχεδόν τα 1,4 εκατ. συνδέσεις FTTH. Στόχος είναι να καλύψει τα 2/3 των συνολικών γραμμών της χώρας, ή 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, έως το 2027.

Στην κινητή, προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη του δικτύου 5G.

Σημαντική ανάπτυξη σημειώθηκε και στον τομέα των επιχειρησιακών πελατών, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες ICT (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) αυξήθηκαν κατά 26%.

Ακόμη, ο επικεφαλής του ΟΤΕ επανέλαβε χθες αναφορικά με την θυγατρική εταιρεία του Ομίλου στη Ρουμανία, ότι γίνεται το καλύτερο δυνατόν και πάντως αν βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής θα πουληθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr